Skocz do zawartości

Kolejka W F2A I Wiza Turystyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jogoda ponoc o obywatelstwie to sa bajki i prosze w takie cos nie wierzyc ..Jest wiele wnioskow i jest zator ktory byl tez kiedys,prosze poczytaj na tym forum tutaj

kolejna sprawa to Twoj maz teraz dostanie obywatelstwo,poinfomujecie o tym urzad i za pare miesiecy bedzie wiza na pobyt staly

jak by sie tak stalo ze Twoj maz nie bedzie miec obywatelstwa to czekasz na swoja kolej a to moze byc za rok,2 ..musisz sprawdzac biuletyn i miesiace ktore sa rozpatrywane.

Napisano

Moja sytuacja była nieco podobna (maż jest obywatelem a nie stałym rezydentem), też przed wylotem były obawy. Z racji na to, że miałam krótkie międzylądowanie na JFK przechodziłam przez szybką odprawę w ramach short connections. Otrzymałam kilka standardowych pytań (kiedy raz ostatnio byłam w US, w jakim celu i na jak długo jadę, gdzie i jak długo pracuję) i dostałam stempelek na 6mcy. Fakt faktem nie powiedziałam że jadę odwiedzić mężą a tylko że w odwiedziny rodziny i znajomych (co de facto było prawdą :) ). Nie ma się co bać, to że macie złożone wnioski etc wskazuje jednoznacznie że wybieraliście niełamiącą żadnego prawa formę zalegalizowania swojego pobytu w USA. A chyba normalne jest, że chcemy się raz na jakiś czas zobaczyć z ukachanym :)

Oczywiście na wszelki wypadek miałam zaświadczenie o zatrudnieniu w mojej firmie (duze korpo, więc bez problemu po ang wystawili), potwierdzenie złożenia wniosku i130 oraz inne dokumenty poświadczające związek z krajem (np jeśli macie umowy wynajmu/kredyt/etc) - na wszelki wypadek gdybym została skierowana na 'secondary interview'.

Napisano

jogoda ponoc o obywatelstwie to sa bajki i prosze w takie cos nie wierzyc ..Jest wiele wnioskow i jest zator ktory byl tez kiedys,prosze poczytaj na tym forum tutaj

kolejna sprawa to Twoj maz teraz dostanie obywatelstwo,poinfomujecie o tym urzad i za pare miesiecy bedzie wiza na pobyt staly

jak by sie tak stalo ze Twoj maz nie bedzie miec obywatelstwa to czekasz na swoja kolej a to moze byc za rok,2 ..musisz sprawdzac biuletyn i miesiace ktore sa rozpatrywane.

<script type="text/javascript"></script> Kurcze, nic z tego nie rozumiem :) W co nie mam wierzyć ?

Visa Bulletin śledzę na bieżąco. ale nic mi nie daje to, że teraz widzę informację że rozpatrują wnioski z października czy listopada 2013 bo mój wniosek był złożony w listopadzie 2014 i nie wiem czy np od tego czasu jest zastój.

Napisano

Człowieku, ja świetnie rozumiem wszystko, znakomicie wytłumaczył mi to mój prawnik imigracyjny.

Nie pytam tutaj o nic tylko o ten list który otrzymałam. Wiem że czeka się ok 20-24 miesięcy na interview itp ale nie wiem tylko czy ten list o wstrzymaniu rozpatrywanym wniosku dostaje każdy czy tylko ja jestem jedną z nielicznych ?! wszystko inne wiem i nie potrzebuje komentarzy na ten temat

Napisano

masz adwokata a teraz zobacz,pare razy kiedys pisalismy o tym wstrzymaniu,o tych pismach,,Nie Ty pierwsza oraz ostatnia takie pismo dostaniesz,dostajesz

np 1 rok nie bylo kolejki ,sprawy szly szybko a teraz znow jest kolejka i znow ludzie beda dostawac takie pisma

tak kiedys ludzie dostawali takie pisma :)

zastoj moze byc na wczesniejszych datach a teraz to widac ze wiele osob zlozylo dokumenty,za jakis czas znow moze bedzie mniej ;)

masz nie wierzyc w to za rok miałam już się cieszyć papierami ale się pochrzaniło, bo ponoć dopiero GC dostanę jak mój mąż zda obywatelstwo (też za ok 3,5 roku :/ ) czekasz na swoja kolej i tyle,,jedynie obywatelstwo Twojego meza przyspieszy sprawe :) bo przejdzie Twoja sprawa do innej kategorii

Napisano

sly 6 - dzieki, bo prawnik mi mowil ze jest ok ale pismo mnie niezle przestraszylo.

Czyli nadal moge planowac ze moja sprawa od PD do interview będzie trwała ok 20 miesięcy ?

Napisano

Dziekuje Wam.

Troche bez sensu dla mnie to pismo, bo przeciez sledzac Visa Bulletin i tak wiem kiedy mniej wiecej bedzie moja kolej...

niepotrzebnie tylko mnie nastraszyli ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...