Skocz do zawartości

Gdzie I Jak Glosowac Na Rzad/prezydenta Pl Bedac W Us?

Gość alik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja nie zaliczam się do tych, którzy większość zycie spędzili na obczyźnie wiec będę glosowal jeśli tylko zechce! Wiem jak tam zycie wygląda i wiem jak powinno być!

Wkrotce polskie konsulaty w USA będą mialy mnóstwo roboty, bo wszystkie "mohery" w USA już przygotowują spisy mienia przesiedlenia i jeśli tylko Jaroslaw Klamczynski wygra wybory jesienią to pakuja manele i wracają na stale do Ojczyzny pod przywództwem Ukochanego Wodza.

Ja zresztą jade razem z nimi - po reszte rzeczy....

Nie zebym byl za PIS, ale Platforma Obywatelska my tyle wspolnego z "obywatelska" co Polska Zjednoczona Partia Robotnicza z "robotnikami". Wladza deprawuje, a wladza absolutna deprawuje absolutnie. Koalicja POPSL od czasu smierci Kaczynskiego ma wladze wykonawcza i ustawodawcza poczynajac od szczebla lokalnego , na sejmie, senacie i prezydencie konczac.

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dziekuje za odpowiedzi. Napisalam tez do konsulatu i mi powiedzili:

"Szanowna Pani,

Informacja o sposobie rejestracji do głosowania korespondencyjnego w jesiennych wyborach parlamentarnych pojawi się na stronie internetowej Konsulatu RP w Nowym Jorku, w którego okręgu leży stan Ohio: www.nowyjork.msz.gov.pl najprawdopodobniej ok. 4-6 tygodni przed terminem głosowania.

Wówczas będzie się Pani mogła wpisać do spisu wyborców do głosowania korespondencyjnego i otrzymać pakiet na adres zamieszkania."

Ja zawsze bede glosowac, bo chce jak najlepiej dla Polski, i zasze sie doradzam rodzicow bo mieszkaja w PL i duzo czytaja i sie orientuja. Akurat udalo mi sie glosowac w 2giej turze.

Tlumacze tu ludziom, ze PiS chce wstawic lekarza, co robi in vitro za kraty na 2 lata? To sredniowiecze. Albo polonia sie nie zna co sie dzieje w PL, albo specjalnie chce, zeby w PL bylo zle. W miastach wygral kto inny, a co za tym mowi, ludzie ktorzy sa wyksztalceni glosowanie NIE na PiS. Nie chce nikogo urazic, ale ja uwazam ze religia i wladza to dwie odrebne sprawy w panstwie i jestem za szacunkiem do wlasnych pogladow. Oczywiscie zycze by Dudzie sie udalo zmniejszyc wiek emerytalny, lepiej dla moich rodzicow!

Napisano

alik a Ty muslisz ze to by wprowadzili-ze kara dla lekarzy,,jak PO wiele innych spraw wprowadzilo ;)

jesli tak sie interesujesz to zobacz co mowia mlodzi,czego chca i teraz jak myslisz,beda wsadzac do wiezienia lekarzy czy tez nie>?

i kto na tym wygra?

jak widzisz straszenie PIS juz nie wystarcza ,ludzie mysla inaczej i nawet ta mlodziez juz wyksztalcona -po studiach a jak myslisz ze sami ludzie bez wyksztalcenia wyzszego glosowali na PIS a na PO sami z wyksztalceniem to moze popatrz na rozne wyliczenia,glosowanie

jeszcze raz zadam pytanie do Was,jesli tak dobrze bylo,jest to skad przegrana,jesli wiekszosc co pisze to chyba macie znajomych o podobnych pogladach to skad takie slupiki w notowaniach ?glosowaniu,,kto z Was tak naprawde ma znajomych w roznych wiekowych grupach ?tam dopiero widac jaka jest prawda na temat glosowania,kto moze wygrac..

wiele sie zmienia i bedzie sie zmieniac ...

Napisano

PiS nigdy nie umialo przegrywac, wczesniej sie klocili ze wybory byly sfalszowane, a teraz nawet nie umieja wygrywac - skarzac sie na Tuska popierajacego Komorowskiego.

Piersza zmiane ktora chce wprowadzic nowy prezydent to pomnik przed palacem. Zenada. Ja sie tez zgadzam, ze kto w PL nie mieszka i nie odczuwa na wlasnej skorze absurdu, nie powinien glosowac. PL zawsze bedzie w tyle za US, wiec nie narzeajmy. PO nie wyrzadzilo az tak duzo zlego, a PiS sie bedzie klocic z ruskimi i jest anty-EU. nawet gazety w Europie pisaly ze nowy prezydent to mozliwe ze bedzie oznaczac ochlodzenie stosunkow z Niemcami itd.

Napisano

alik czy stanie w miejscu to jest zlo czy tez dobro?moze od tego zacznijmy,,zobacz program np sprawa dla reportera co sie takiego zmienilo np w prawie-zobacz co tutaj ludzie pisza ,,dlaczego ponad 1 milion osob chce wyjechac,po co wyjezdzac jak jest tak dobrze ;),te osoby i tak wyjada,czy to bedzie PiS czy tez PO,musza byc zmiany ...

bo jeszcze raz zadam pytanie,jesli tak dobrze jest ,PO nie wyrzadzilo tyle zla to skad taka tzw panika na scenie politycznej,takie sa slabe notowania

czyzby ludzie w Polsce nie widzieli tego,nie odczuwali ze PO to same dobro ;) nic zlego nie robia ..

a teraz zobacz co bylo rok temu ,jak mlody czlowiek mowil i teraz ,1 rok i co sie dzieje

w tym roku bylo wiecej,ostrzej i na youtube,w google znajdziesz co mowila mlodziez

a to sie odnosilo do kazdej Partii a nie do tej co rzadzi...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...