cyryll Posted July 4, 2015 Report Posted July 4, 2015 Dzień Dobry, Mój kolega ma pewien problem. Otóż cierpi na schizofrenię. Chciałby starać się o zieloną kartę do USA. Czy jeżeli wylosowałby Green Card mógłby ją dostać? Choroba nie zagraża innym i nie jest niebezpieczna. Proszę o odpowiedź.
sly6 Posted July 4, 2015 Report Posted July 4, 2015 pewne odpowiedzi masz tutaj http://faq.visapro.com/Immigration-Medical-Exams-FAQ7.asp I teraz zalezy od jego historii choroby .Bo nie kazda taka sprawa jest na NIE
katlia Posted July 4, 2015 Report Posted July 4, 2015 Kolega powinien sie kierowac do kraju gdzie bedzie mial latwy, i stosunkowo niedrogi, dostep do opieki medycznej. USA nie jest takim krajem.
KaeR Posted July 4, 2015 Report Posted July 4, 2015 Kolega powinien sie kierowac do kraju gdzie bedzie mial latwy, i stosunkowo niedrogi, dostep do opieki medycznej. USA nie jest takim krajem. Niestety schozfrenia oznacza regularne wizyty u lekarza i leki. Wieszkosc ludzi jedzie na lekach, ktore sa tansze a nie koniecznie najlepsze. Niektore leki bez ubezpieczenia potrafia kosztowac $1000 miesiecznie i $100 z ubezpieczeniem.
katlia Posted July 4, 2015 Report Posted July 4, 2015 I jezeli chodzi o choroby takie jak schizofrenia, wiele lekarzy nie poleca leczenia sie przez ubezpieczenie. Polecaja prywatnie platna opieke o ktorej firmy ubezpieczeniowe nie wiedza. Uwazaja, ze jest spore ryzyko dyskryminacji przez pracodawcow. A poniewaz ja nie mam w ogole wiary w amerykanskich pracodawcow (to znaczy w corporate America), jestem sklonna sie zgodzic i nie uwazac, ze ci lekarzy przesadzaja.
KaeR Posted July 4, 2015 Report Posted July 4, 2015 I jezeli chodzi o choroby takie jak schizofrenia, wiele lekarzy nie poleca leczenia sie przez ubezpieczenie. Polecaja prywatnie platna opieke o ktorej firmy ubezpieczeniowe nie wiedza. Uwazaja, ze jest spore ryzyko dyskryminacji przez pracodawcow. A poniewaz ja nie mam w ogole wiary w amerykanskich pracodawcow (to znaczy w corporate America), jestem sklonna sie zgodzic i nie uwazac, ze ci lekarzy przesadzaja. Jest tak jak piszesz, ale wiele ludzi nie ma wyboru i robi przez ubezpieczenie. Z tego powodu wiele ludzi się nie leczy właśnie z tego powodu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.