Zuza007 Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 Cześć, Myślę o wzięciu udziału w najbliższej loterii wizowej. Mój syn, którego umieszczę we wniosku, ma polskie obywatelstwo, ale urodził się w Szwecji. W ramach grupy jakiego kraju będzie rozpatrywany jego wniosek? Dodatkowo chciałam sie spytać jak odpowiadać we wniosku (zakładając wygraną ) na pytanie dotyczące szczepień? 1 - jeżeli szczepienia były, ale nie ma dokumentacji 2- jeżeli nie było części szczepień - ale jest wola ich uzupełnienia. Czy jeżeli w przypadku 2 odpowie się "No" powoduje to automatyczne odrzucenie kandydata? Kiedy (i w jaki sposób ) uzupełnic brakujące szczepienia (na własną rękę? u specjalnie wyznaczonego lekarza?). Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Z.
kzielu Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 Jezeli syn nie jest glownym aplikantem, to w ogole nie bedzie rozpatrywany.
Zuza007 Posted September 9, 2015 Author Report Posted September 9, 2015 Dzięki, rozumiem. A czy jako osoba pełnoletnia (pod koniec roku kończy 21 lat i jeszcze się załapie w moim wniosku jako dziecko ), może DODATKOWO złożyć wniosek tylko dla siebie? Czy wtedy będzie rozpatrywany w ramach puli szwedzkiej, czy polskiej?
glimi Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 Jeżeli ma skończoną szkołę średnią to może.
kzielu Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 Dzięki, rozumiem. A czy jako osoba pełnoletnia (pod koniec roku kończy 21 lat i jeszcze się załapie w moim wniosku jako dziecko ), może DODATKOWO złożyć wniosek tylko dla siebie? Czy wtedy będzie rozpatrywany w ramach puli szwedzkiej, czy polskiej? A to ma jakies znaczenie - nie jest przypadkiem jedna pula europejska ?
Zuza007 Posted September 9, 2015 Author Report Posted September 9, 2015 Być może - doczytam. Doczytałam - w podziale na kontynenty
bonhartus Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 szczepieniea.. czy odpowiesz "no" i czy to wplynie na twoje odrzucenie- nie wiem, ja zaznaczalem ze nie mam wszystkich ale chce doszczepic sie . a szczepienia robisz na badaniach przed wyznaczona rozmowa... nie mialem ksiazeczki, ale pani doktor spisala od mojej zony z ksiazeczki szczepienia jakie ona miala w dziecinstwie- podobny wiek mamy- wzw b sam sie zaszczepilem u siebie, tylko wzielem zaswiadczenie, ze byly 3 dawki, a tezec mialem niedawno szczepiony wiec ogolnie nic nie musialem sie szczepic. zona tylko na tezec, jako , ze nie miala tego szczepienia od bardzo dawna.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.