Karolcia2 Napisano 23 Września 2015 Zgłoś Napisano 23 Września 2015 Jesli jest to wiza imigracyjna to wazna jest rok od daty wlotu.
bonhartus Napisano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2015 dostalem pieczatke wazna rok I-551 .czekam teraz na GC.a i mam nadzieje ze lada dzien mi SS dojdzie bo dzisiaj bawilem sie w kontraktorce, ale do fabryki chcialbym zlozyc papiery .
Gość aneska22 Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Sam musisz jechać wyrobić SS, nic Ci do domu nie przyjdzie my też czekamy na GC
gazobeton Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 wczoraj pozwiedzałem sobie biuro Social Security złożyłem wnioski od razu na przyznanie numeru i odwiedziłem kilka polskich sklepików. dzisiaj czeka mnie trochę zwiedzania . Ciag dalszy opisze później . pozdrawiam ":) Zauważyłem przed chwilą na kwitach z ambasady, że do wyrobienia SSN w biurze potrzebne będą akty urodzenia. Nie słyszałem o tym wczesniej - miałes te dokumenty ze sobą?
Magdalena S Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Zauważyłem przed chwilą na kwitach z ambasady, że do wyrobienia SSN w biurze potrzebne będą akty urodzenia. Nie słyszałem o tym wczesniej - miałes te dokumenty ze sobą? Pełne czy skrócone? Pytam się bo niedługo i mnie czeka wyrobienie SSN
gazobeton Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Pełne czy skrócone? Pytam się bo niedługo i mnie czeka wyrobienie SSN Tego też nie wiem, jest napisane tylko "akty urodzenia" i tyle. Musi przyjść bonhartus i wtedy sie dowiemy.
kzielu Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Tego też nie wiem, jest napisane tylko "akty urodzenia" i tyle. Musi przyjść bonhartus i wtedy sie dowiemy. Dzieci we mgle normalnie ;-) Google nieczynny ? ssa.gov dokladnie listuje wszystkie potrzebne dokumenty : http://www.ssa.gov/ssnumber/ss5doc.htm Kilknac na "Noncitizen" po lewej stronie i przeczytac ponizsze w paragrafie zatytulowanym "Age". Zareczam ze w przecietnym SSA nie sa w stanie odroznic polskiego skroconego aktu od pelnego lub jakiegokolwiek innego dokumentu po Polsku. Swoja droga wizyta w SSA to niezla lekcja ameryki dla tych co ja znaja tylko z filmow... You must present your foreign birth certificate if you have it or can get it within 10 days. If not, we will consider other documents such as your passport or a document issued by DHS as evidence of your age. Anyone age 12 or older requesting an original Social Security number MUST be interviewed by Social Security. We will ask for evidence to show you do not have a Social Security number. If you lived outside the United States for an extended period, a current or previous passport, school and/or employment records, and any other record that would show long-term residence outside the United States could be used to show you do not have a Social Security number.
andyopole Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Dzieci we mgle normalnie ;-) Google nieczynny ? ssa.gov dokladnie listuje wszystkie potrzebne dokumenty : http://www.ssa.gov/ssnumber/ss5doc.htm .... Swoja droga wizyta w SSA to niezla lekcja ameryki dla tych co ja znaja tylko z filmow... Moja zona byla dosc mocno zaskoczona gdy poszlismy do tutejszego biura SSA po moj SSN pare lat temu. Ona zalatwiala te rzeczy gdy mieszkala jeszcze na Manhattanie. W Oregonie godzina czasu i kilkanascie osob w kolejce a w NY kilkanascie kolejek a w nich dziesiatki jesli nie setki osob. W kazdym razie dniowka z glowy.
gazobeton Napisano 24 Września 2015 Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Dzieci we mgle normalnie ;-) Google nieczynny ? ssa.gov dokladnie listuje wszystkie potrzebne dokumenty : http://www.ssa.gov/ssnumber/ss5doc.htm Kilknac na "Noncitizen" po lewej stronie i przeczytac ponizsze w paragrafie zatytulowanym "Age". Zareczam ze w przecietnym SSA nie sa w stanie odroznic polskiego skroconego aktu od pelnego lub jakiegokolwiek innego dokumentu po Polsku. Swoja droga wizyta w SSA to niezla lekcja ameryki dla tych co ja znaja tylko z filmow... You must present your foreign birth certificate if you have it or can get it within 10 days. If not, we will consider other documents such as your passport or a document issued by DHS as evidence of your age. Anyone age 12 or older requesting an original Social Security number MUST be interviewed by Social Security. We will ask for evidence to show you do not have a Social Security number. If you lived outside the United States for an extended period, a current or previous passport, school and/or employment records, and any other record that would show long-term residence outside the United States could be used to show you do not have a Social Security number. Dzięki! Czyli właściwie same paszporty wystarczą.
bonhartus Napisano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2015 Byłem tylko z paszportami, a dziecko jako, ze ma poniżej 12 lat czy 14 już nie pamiętam nie było wogoole potrzebne, tylko jej paszport:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.