Skocz do zawartości

Karta Kredytowa Chicago

Monia12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uzywam tylko CC. Kilka stuwek rocznie wpada do kieszeni z cashback. Zawsze jakas karta ma benzyne w 3%-5% cashbacku czy amazon, gdzie wydaje dosc duzo pieniedzy. Od niektorych bankow dostaje czeki z odroczona platnoscia (rok, poltora) za maly procent sumy.

Demonizowanie CC jest jak demonizowanie broni, ktora sama przeciez nie strzela... choc kiedys na przysposobieniu obronnym uczono nas, ze karabin raz do roku sam strzela. :)

Posiadanie i uzywanie CC ma duzy wplyw na CS

Czesto ten strach wynika po prostu z niewiedzy jak takie karty dzialaja i jakie korzysci za soba niosa.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wiem z opowiadan "starych emigrantow z jackowa I green pointu" ze wsrod dziadoskiej polonii panuje legenda ze trzeba zdobyc karte kredytowa z jak najlepszym limitem potem "nabrac, nakupic I spie....lic".

Znam zreszta jednego takiego amigo. ten akurat z Florydy, ktory tak zrobil pare lat temu i spieprzyl do UK zostawiajac tutaj zone z dwojka dzieci w tym jedno niepelnosprawne. Ponoc nabral w sumie na $70k.

Napisano

Oczywiscie, pay in full kazdego miesiaca. Nie wydawaj pieniedzy, ktorych nie masz... Nieposiadanie karty kredytowej (albo kilku) to bardzo slaby pomysl...

Taa...kiedyś Chase anulował mi kartę kredytową dlatego że spłacałam w całości co miesiąc. Na moje oburzenie że oprócz karty mam u nich kilka kont - oszczędnościowe i czekowe, że jestem od dawna klientką itd. odpowiedzieli szczerze że wszystko cacy, ale nic na tej karcie nie zarabiają więc muszą anulować. Do dziś im to wypominam jak mi oferują jakieś farfocle typu private client itp. chociaż na ich freedom card z cashbackiem zgodziłam się. Nie wszystkie prywatne restauracje i sklepy przyjmują AmEx, więc przydaje się.

Napisano

Ja w sumie na swojej Amazonowej Chase to juz kilkaset $ zarobilem uzywajac jej do zakupow w amazonie (daje cashback to wykorzystania w Amazonie) , limit podniesli (mimo ze wcale nie chcialem) a nigdy centa odsetek nie zaplacilem.

Napisano

serio? ..... aale jak mozna zarabiac wydajac ???? ........ hehe ..... i te cashbacki i inne statusy diamond medalion w delta ..... hehe ..... czasem fajnie poczytac to forum bo sie mozna niezle usmiac .... hehe

Napisano

serio? ..... aale jak mozna zarabiac wydajac ???? ........ hehe ..... i te cashbacki i inne statusy diamond medalion w delta ..... hehe ..... czasem fajnie poczytac to forum bo sie mozna niezle usmiac .... hehe

Serio nie kapujesz ? Posmiac to sie mozna z Ciebie, zarobiles juz te miliony czy jeszcze caly czas truckiem jezdzisz ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...