Immigrant Napisano 19 Października 2015 Zgłoś Napisano 19 Października 2015 Czesc, czy znacie kogos kto odbywal rozmowe z konsulem w innym niz Polska kraju ?? Mieszkamy w Hiszpanii sporo czasu i nie mamy zameldowania w PL.
kzielu Napisano 19 Października 2015 Zgłoś Napisano 19 Października 2015 Czesc, czy znacie kogos kto odbywal rozmowe z konsulem w innym niz Polska kraju ?? Mieszkamy w Hiszpanii sporo czasu i nie mamy zameldowania w PL. Mase ludzi. O ile jestes tam legalnie (a trudno zebys nie byl w kraju EU) to nie ma zadnego problemu.
lot1988 Napisano 22 Października 2015 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 ok udało się mam rozmowę 9 grudnia;) z numerem 000077XX. my już po rozmowie, która trwała jakieś 7 minut : przysięga, odciski palców i 3 pytania: -gdzie chcą państwo mieszkać? -kiedy chcą państwo wylecieć? -czy byliście kiedykolwiek w USA? Gratuluje wizy zostały przyznane, powodzenia i miłego dnia. powodzenia innym którzy są przed rozmową i naprawdę zero stresu na 8 osób z DV które przed nami miały rozmowę, wszyscy dostali wizy Mam pytanie:) jeśli chodzi o dokumenty to wiem, że wszystkie są wypisane na stronie Ambasady, ale jeśli o was to mieliście wszystko was pytali? Sprawdzali wszystko skrupulatnie? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź w tej sprawie:) A i czy musieliście cos płacić przed rozmową?
tako Napisano 22 Października 2015 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 ok udało się mam rozmowę 9 grudnia;) z numerem 000077XX. Mam pytanie:) jeśli chodzi o dokumenty to wiem, że wszystkie są wypisane na stronie Ambasady, ale jeśli o was to mieliście wszystko was pytali? Sprawdzali wszystko skrupulatnie? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź w tej sprawie:) A i czy musieliście cos płacić przed rozmową? Mieliśmy wyciągi z konta bankowego, 4 zaproszenia i 2 listy sponsorujące ( http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-134.pdf), potwierdzenia o zatrudnieniu i.t.p., ale konsul poprosił tylko o dyplom ukończenia szkoły głównego aplikanta i to wszystko. nie chciał żadnych papierów, zaproszeń, zaświadczeń, nic! czy skrupulatnie sprawdzali?nie wiem? wysłaliśmy wnioski DS-260 w czerwcu 11 lub 12? więc mieli chyba czas żeby wszystko sprawdzić. a przed samą rozmową płaciliśmy, bo bez wpłaty nie ma opcji rozmowy z konsulem, 330 $ od osoby. sprawdzenie odcisków, krótka przysięga i 3 pytania. to wszystko, bez stresu jeżeli macie papiery ok, to jest to formalność. powodzenia na rozmowie, będzie ok.
lot1988 Napisano 22 Października 2015 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Mieliśmy wyciągi z konta bankowego, 4 zaproszenia i 2 listy sponsorujące ( http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-134.pdf), potwierdzenia o zatrudnieniu i.t.p., ale konsul poprosił tylko o dyplom ukończenia szkoły głównego aplikanta i to wszystko. nie chciał żadnych papierów, zaproszeń, zaświadczeń, nic! czy skrupulatnie sprawdzali?nie wiem? wysłaliśmy wnioski DS-260 w czerwcu 11 lub 12? więc mieli chyba czas żeby wszystko sprawdzić. a przed samą rozmową płaciliśmy, bo bez wpłaty nie ma opcji rozmowy z konsulem, 330 $ od osoby. sprawdzenie odcisków, krótka przysięga i 3 pytania. to wszystko, bez stresu jeżeli macie papiery ok, to jest to formalność. powodzenia na rozmowie, będzie ok. jeszcze jedno, potwierdzenia o zatrudnieniu w Polsce czy w USA? czy jakiś formularz na to jest oprócz tego co wysłaliście powyżej w odpowiedzi? a listy zaproszenia? to właśnie to jest ten formularz? Ja bardzo przepraszam o takie wypytywanie , ale straszna panikara jestem jeśli chodzi o sprawy urzędowe. Dziękuje za pomoc;) Mieliśmy wyciągi z konta bankowego, 4 zaproszenia i 2 listy sponsorujące ( http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-134.pdf), potwierdzenia o zatrudnieniu i.t.p., ale konsul poprosił tylko o dyplom ukończenia szkoły głównego aplikanta i to wszystko. nie chciał żadnych papierów, zaproszeń, zaświadczeń, nic! czy skrupulatnie sprawdzali?nie wiem? wysłaliśmy wnioski DS-260 w czerwcu 11 lub 12? więc mieli chyba czas żeby wszystko sprawdzić. a przed samą rozmową płaciliśmy, bo bez wpłaty nie ma opcji rozmowy z konsulem, 330 $ od osoby. sprawdzenie odcisków, krótka przysięga i 3 pytania. to wszystko, bez stresu jeżeli macie papiery ok, to jest to formalność. powodzenia na rozmowie, będzie ok. i opłata już była w okienku w kasie w Ambasadzie prawda? zdjęcia również trzeba mieć ze sobą? Mieliśmy wyciągi z konta bankowego, 4 zaproszenia i 2 listy sponsorujące ( http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-134.pdf), potwierdzenia o zatrudnieniu i.t.p., ale konsul poprosił tylko o dyplom ukończenia szkoły głównego aplikanta i to wszystko. nie chciał żadnych papierów, zaproszeń, zaświadczeń, nic! czy skrupulatnie sprawdzali?nie wiem? wysłaliśmy wnioski DS-260 w czerwcu 11 lub 12? więc mieli chyba czas żeby wszystko sprawdzić. a przed samą rozmową płaciliśmy, bo bez wpłaty nie ma opcji rozmowy z konsulem, 330 $ od osoby. sprawdzenie odcisków, krótka przysięga i 3 pytania. to wszystko, bez stresu jeżeli macie papiery ok, to jest to formalność. powodzenia na rozmowie, będzie ok. i opłata już była w okienku w kasie w Ambasadzie prawda? zdjęcia również trzeba mieć ze sobą?
SMA Napisano 22 Października 2015 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 jeszcze jedno, potwierdzenia o zatrudnieniu w Polsce czy w USA? czy jakiś formularz na to jest oprócz tego co wysłaliście powyżej w odpowiedzi? a listy zaproszenia? to właśnie to jest ten formularz? Ja bardzo przepraszam o takie wypytywanie , ale straszna panikara jestem jeśli chodzi o sprawy urzędowe. Dziękuje za pomoc;) i opłata już była w okienku w kasie w Ambasadzie prawda? zdjęcia również trzeba mieć ze sobą? i opłata już była w okienku w kasie w Ambasadzie prawda? zdjęcia również trzeba mieć ze sobą? http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html bez paniki - wszyscy którzy byli piszą, że jest toalnie bez stresu
karolamo Napisano 22 Października 2015 Zgłoś Napisano 22 Października 2015 SMA ma rację, spotkanie jest naprawdę bezstresowe. Chociaż wiadomo, że każdy się denerwuje. Powodzenia wszystkim!
tako Napisano 23 Października 2015 Zgłoś Napisano 23 Października 2015 jeszcze jedno, potwierdzenia o zatrudnieniu w Polsce czy w USA? czy jakiś formularz na to jest oprócz tego co wysłaliście powyżej w odpowiedzi? a listy zaproszenia? to właśnie to jest ten formularz? Ja bardzo przepraszam o takie wypytywanie , ale straszna panikara jestem jeśli chodzi o sprawy urzędowe. Dziękuje za pomoc;) i opłata już była w okienku w kasie w Ambasadzie prawda? zdjęcia również trzeba mieć ze sobą? i opłata już była w okienku w kasie w Ambasadzie prawda? zdjęcia również trzeba mieć ze sobą? - potwierdzenie zatrudnienia w Polsce ( potwierdzenie zatrudnienia w USA też miałem ) - "czy jakiś formularz na to jest oprócz tego co wysłaliście powyżej"-chyba nie? - zaproszenia mieliśmy ale nikt nawet nie chciał tych dokumentów widzieć.... - "opłata już była w okienku w kasie w Ambasadzie" - tak - "zdjęcia również trzeba mieć ze sobą?" - tak no stress będzie ok powodzenia
lot1988 Napisano 23 Października 2015 Zgłoś Napisano 23 Października 2015 http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html bez paniki - wszyscy którzy byli piszą, że jest toalnie bez stresu ostatnie pytanie, mam nadzieję jeśli chodzi o potwierdzenie o zatrudnieniu, czy to jakieś specjalne dokumenty z USA musza być? czy ppo prostu papierek , że mnie zatrudnia w USA? dziękuje z góry
tako Napisano 23 Października 2015 Zgłoś Napisano 23 Października 2015 ostatnie pytanie, mam nadzieję jeśli chodzi o potwierdzenie o zatrudnieniu, czy to jakieś specjalne dokumenty z USA musza być? czy ppo prostu papierek , że mnie zatrudnia w USA? dziękuje z góry w wiadomości priv jest kontakt do mnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.