Skocz do zawartości

Osoba Bezrobotna A Wiza Turystyczna

anetaa894

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam do was pytanie a mianowicie jakie sa szanse na otrzymanie wizy dla osoby bezrobotnej. Stawalam juz 5 razy( po wize ale zawsze dostawalam odmowe , z tego względu ze mam silniejsze wiezi w Stanach niz w Polsce. Moi rodzice maja stały pobyt ja jednak niezakwalifikowałam się na zielona kartę bo przekroczylam 21 lat. Mam zlozony wniosek o zielona karte ale wiadomo ze to trwa latami. W Polsce mam tylko siostre rodzoną ostatnio wlasnie stawala ona po wize i dostala ja i ma zamiar opuscic Polske wraz z mezem. Bardzo bym chciala wyjechac gdyż tam mam cala rodzine. W lipcu skonczylam szkole i jestem narazie osoba bezrobotna staram sie znalezc robote ale u nas w tym kraju wiadomo ze jest ciezko. Nie wiem czy to ma sens stanać po raz kolejny, zeby nie marnowac pieniedzy znow na odmowy wizy.

Napisano

Ja rozumiem ale ostatnio ode mnie sąsiad dostal wize turystyczna a byl tez osoba bezrobotna i nie ma zamiaru wrócic tutaj :/. Chodzilo mi tylko czy jakies są szanse o stanie po raz kolejny jej

Napisano

Jesli chcesz wyjechac I nie wracac to staraj sie o wize imigracyjna a nie turystyczna. Konsul ci przejrzal na wylot I nie miej mu tego za zle. Nikt Ci tutaj ani w Ambasadzie nie pomoze jezeli chcesz cos zrobic niezgonie z prawem!

Napisano

Ja rozumiem ale ostatnio ode mnie sąsiad dostal wize turystyczna a byl tez osoba bezrobotna i nie ma zamiaru wrócic tutaj :/. Chodzilo mi tylko czy jakies są szanse o stanie po raz kolejny jej

Miejmy nadzieje ze nie... Poza tym w ten idiotyczny sposob zniszczysz swoje szanse otrzymania kiedykolwiek (po tych wspomnianych latach) zielonej karty bo jako nie "immediate relative" przesiedzenie turystycznej skonczy sie odmowa. Genialny pomysl....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...