Janusz89 Napisano 8 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Voluntary Departure a ponowny wyjazd do USA, jest szansa ? Ktos może to przechodził ?
kzielu Napisano 8 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Na jakiej wizie ? Bo żadnej nieimigracyjnej szans dostać nie ma.
Janusz89 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Czyli dozywotni zakaz wjazdu ? Mozna to jakos z komputera usunsc ?
kzielu Napisano 8 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Nie dożywotni - ban jakiś tam jest ale z taka historia szans na otrzymanie wizy nieimigracyjnej praktycznie nie ma - szczególnie że delikwent udowodnił że jest gotów złamać prawo. Historii w żaden sposób usunąć nie można .
Janusz89 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 mhm... bana nie dostałem bo w dokumentacji nie ma... ale niestety maja wszytsko w komputerach... zobaczymy moze ktos na forum ma jakis pomysl czy informacje co mozna z tym zrobic...
KaeR Napisano 8 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 mhm... bana nie dostałem bo w dokumentacji nie ma... ale niestety maja wszytsko w komputerach... zobaczymy moze ktos na forum ma jakis pomysl czy informacje co mozna z tym zrobic... Techicznie bana nie masz bo miales DS. Praktycznie decyzja bedzie nalezala do konsula podczas aplikacji o wize i nikt Ci nie powie jakie masz procentowo szanse. Jak liczysz, ze USA usunie jakis rekord dotyczacy zlamania prawa, to Ci sie stany z nibylandia pomylily.
Janusz89 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 OK, jednak wiem ze jest mozliwość usuniecia z kartotek stanowych i federalnych... nie wiem jak jest z DHS...
karina Napisano 9 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Jesli mowimy o immigration to takiej mozliwosci nie ma. Nie ma czegos takiego jak "usuwanie" z DHS. To o czym piszesz to rekord zwiazany z kradzieza paczki papierosow, ktory to rekord mozna pozniej zamknac - niczego w Stanach nie "usuwa" sie na forever... Przykladem tego jest pytanie w aplikacji na obywatelstwo gdzie pisze wyraznie, ze nawet jesli ktos Ci powiedzial, ze twoj wyrok/kara zostaly rzekomo wymazane to i tak musisz sie do tego przyznac bo my mamy do tego dostep...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.