andyopole Napisano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2015 Usun znaki przestankowe. Wtedy przejdzie za pierwszym razem. Ha, ha...
sly6 Napisano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2015 olx aby usunac konto musisz pisac do Admina inna tez sprawa ze wiele osob zaklada nowe konta i nalezy pozniej napisac ze owszem zalozylam poniewaz... np zapomnialam hasla to nic dziwnego a my jako administracja musimy pilnowac aby nikt nie robil sobie zabawy bo jak sama napisala potrzebujesz pomocy szansa na mieszkanie jest jak Twoja mama bedzie obywatelka lub tez jak siostra zlozy papiery na Ciebie ten czas moze byc z 7-8 lat jak i 13 lata czekania w zaleznosci w jakiej bedzie to kategorii wizowej
olx Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2015 sly6 nie pamietalam danych do logowania ale pamiętam ze pisałam tu kilka razy i za każdym razem właśnie Ty mk pomogłes. A jak lepiej by mama zrobiła obywatelstwo i złożyła dokurenty czy siostra?jak lepiej i szybciej? Troche czytałam o tym ale z braku czasu widocznie za malo bo wydawało mi sie ze moze mnie ściagnac jesli mam mniej niz 21 lat i jestem stanu wolnego . Widocznie zle zrozumiałam. Jesli możesz napisz w skrócie cos jeszcze o tym dzięki
sly6 Napisano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2015 masz meza to masz 2 wyjscia siostra sklada papiery i czekasz na dzien dzisiejszy 12 lat,mozesz wziasc meza,dzieci a te drugie wyjscie to Twoja mama musi zostac obywatelka i wtedy okres oczekiwania bedzie 11 lat,,a na obywatelstwo Twoja mama moze czekac 3 lata lub tez 5 lat a do tego musi sie kwalifikowac..dolicz 5 lat u wyjdzie ponad 16 lat ,wiec lepiej bedzie jak Twoja siostra zlozy papiery juz teraz inna kategoria i troche szybsza by byla jakbys byla wolna-bez meza wtedy bys czekala 5 lat tutaj masz biuletyn wizowy na grudzien http://travel.state.gov/content/visas/en/law-and-policy/bulletin/2016/visa-bulletin-for-december-2015.html
glimi Napisano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 jest jeszcze jedna opcja ale wymaga troszke szczescia, a mianowicie zostac wylosowanym w DV
olx Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 dziękuje Wam bardzo za odpowiedź bo nie bardzo byłam zorientowana w temacie. Sly6 dzieki za stronke niestety laptop wysiadł a w tel nie dam rady zobaczyć. Co do loterii fajna sprawa ale przegapiłam losowanie i nawet niewiem kiedy kolejna szansa. 12 lat strasznie dlugo i zastanawiam sie czy to wogóle dobry pomysl . A jak to wogóle przebiega ?siostra składa na mnie papiery cos płaci i sie czeka? Czy moze kilka razy sie płaci? Jak to jest ?jaki koszt ?
glimi Napisano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 jezeli bedzie mozliwosc zgloszen na DV2018 to za rok od pazdziernika do listopada
olx Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2015 może ktos jeszcze cos napisze ?chodzi mi o przebieg w skrócie i koszt?
glimi Napisano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2015 Jak Ty albo maz(a najlepiej obydwoje) spelniacie warunki(tj macie srednie wyksztalcenie i ukonczone 12 klas albo odpowiedni zawod) to: 1. od pazdziernika do listopada przyszlego roku(jak oczywiscie bedzie nadal loteria) wypelniacie zgloszenie na loterie(moze to zrobic Twoj maz uzgledniajac Ciebie i dziecko, oraz Ty uwzgledniajac jego i dziecko) 2. czekacie do x maja nastepnego roku na wyniki 3. jak ktores z was zostanie wylosowane to wypelniacie nastepny bardziej szegolowy wniosek dla kazdej osoby 4. czekacie na swoja kolejke i wyznaczenie daty rozmowy 5. robicie badania i kolekcjonujecie papierki 6. w wyznaczonym dniu wstawiacie sie w Warszawie w Ambasadzie 7 po przyzaniu wiz w ciagupol roku od zrobienia badan pojawiacie sie na amerykanskiej ziemi a przed wylotem Koszt 330zl badanie u lekarza 30 krew 60 RTG 330$ oplata w abasadzie 165$ - oplata przed wylotem za GC i to wszystko razy 3 no i oczywsice bilet dla 3 osob w jedna strone z jakies 10tys minimum
olx Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2015 glimi dziękuje za odpowiedź a jeśli siostra by mnie ściągnęła ?jaki wtedy koszt ? Mam wykształcenie średnie ale nie mam matury czy jest konieczna?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.