BHR Napisano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 Witam serdeczne wszystkich na forum, od jakiegoś czasu myślę nad emigracją do stanów stąd moje pytania może ktoś będzie w stanie mi podpowiedzieć co i jak jestem po 30 i mam wykształcenie średnie techniczne, jestem nie karany i nie mam dzieci mam też znajomego w okolicy NY wykonuję zawód automatyka - elektryka (posiadam sporo uprawnień i kursów) jaką mam szansą znalezienia pracy w zawodzie i za ile ? Co muszę spełnić a żeby wyjechać na stałe i od czego zacząć? Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź pozdrawiam
sly6 Napisano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 Zacznij od uprawnień elektryka w USA i danego Stanu
sly6 Napisano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 Każdy Stan ma taka stronę http://www.dps.state.ia.us/fm/electrician/FAQs/FAQ.shtml Znajdź taka.napisz.poczytaj i zobaczysz jak możesz dostać licencje
kzielu Napisano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2015 Szanse masz znikome. Z powodu braku wykształcenia nie kwalifikujesz się do większości wiz pracowniczych. Zacząć musialbys od znalezienia pracodawcy tyle że patrz wyżej. Jedyną realną szansa to loteria wizowa.
Gucio Napisano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Jak bys wylosowal GC to np w NYC prace bys zalapal jako elektryk. Musialbys sie troche poduczyc jako helper ale utrzymac mial bys sie z czego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.