Daffodil123 Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Witam, Czy ktos moglby mi podpowiedziec gdzie moge znalezc dokladny wykaz dokumentow jakie musze wypelnic aby otrzymac zielona karte po slubie z obywatelem usa? Na stronie USCIS znalazlam https://www.uscis.gov/green-card/green-card-through-family/green-card-immediate-relative-us-citizen form I-130 form I-485 form I-864 form I325A Wiem, ze jeszcze oprocz tych wszystkich form mousze dolaczyc wyniki badan lekarskich, cover letter i zdjecia moje i meza - takie jak do paszportu ? Moze podobny watek juz sie pojawil wczesniej, bylabym wdzieczna za wszelkie podpowiedzi.
kzielu Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Witam, Czy ktos moglby mi podpowiedziec gdzie moge znalezc dokladny wykaz dokumentow jakie musze wypelnic aby otrzymac zielona karte po slubie z obywatelem usa? Na stronie USCIS znalazlam https://www.uscis.gov/green-card/green-card-through-family/green-card-immediate-relative-us-citizen form I-130 form I-485 form I-864 form I325A Wiem, ze jeszcze oprocz tych wszystkich form mousze dolaczyc wyniki badan lekarskich, cover letter i zdjecia moje i meza - takie jak do paszportu ? Moze podobny watek juz sie pojawil wczesniej, bylabym wdzieczna za wszelkie podpowiedzi. G-325A dla obydwu osob I-693 wypelnione przez civil surgeona Tax returns meza (i ewentualnego dodatkowego sponsora) z 3 ostatnich lat, 6 miesiecy pay stubs i list od pracodawcy. Czek na $1490 I-765 i I-131 jezeli potrzebne Generalnie zamiast pytac sie na internecie, przeczytaj instrukcje do I-130 i I-485 na stronach USCIS - one podaja _dokladnie_ co trzeba wypelnic (rowniez wszystkie dodatkowe dokumenty i formularze) i gdzie wyslac i sa jedynym oficjalnym dokumentem ktory to definiuje. Rozne rzeczy sie zmieniaja i rozne internetowe guides moga byc nieaktualne. https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-130instr.pdf http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-485instr.pdf
ilon Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 I zajrzyj do dzialu wiza narzeczenska i przypiety temat o AOS. Ja bazowalam na wlasnie tym temacie i wszystkich instrukcjach dolaczonych do form. Czytaj wszystko dokladnie i dasz rade. Do AOS-u nie wysylalam zadnych zdjec meza swoja droga. Juz ich nie obchodzi jak on wyglada tylko ile zarabia. ;p Kzielu - ja na K1 wysylalam czek na 1070 albo 1080, nie pamietam dokladnie. Za wszystkie formy i biometrics.
jkb Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Bo AOS z K-1 nie wymaga formy I-130, za ktora sie doplaca :-) Bez I-130 to jest $1070.
kzielu Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 I zajrzyj do dzialu wiza narzeczenska i przypiety temat o AOS. Ja bazowalam na wlasnie tym temacie i wszystkich instrukcjach dolaczonych do form. Czytaj wszystko dokladnie i dasz rade. Do AOS-u nie wysylalam zadnych zdjec meza swoja droga. Juz ich nie obchodzi jak on wyglada tylko ile zarabia. ;p Kzielu - ja na K1 wysylalam czek na 1070 albo 1080, nie pamietam dokladnie. Za wszystkie formy i biometrics. Świetnie, ale to na oko nie jest AOS z K-1, i-130 jest petycją jej męża więc potrzebne będą zdjęcia i dokument poświadczający że jest USC (tak przy okazji)
jkb Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Byloby wskazane, zeby OP sie wypowiedzial(a) ktory proces ma zamiar przejsc...
kzielu Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Byloby wskazane, zeby OP sie wypowiedzial(a) ktory proces ma zamiar przejsc... Wypowiedzial_a_ ;-) Chyba gdzies indziej pisala ze AOS z turystycznej - OIDP.
jkb Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Wypowiedzial_a_ ;-) Chyba gdzies indziej pisala ze AOS z turystycznej - OIDP. Okej. Z tego watku nie wynika ani plec ani droga uzyskania GC, temuz pytam
Daffodil123 Napisano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Dziekuje wszystkim za wszystkie odpowiedzi oraz cenne wskazówki. Przylecialam na wizie turystycznej, takze bede musiala wypelnic forme 130 oraz dolaczyc czek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.