Lucas Posted July 19, 2005 Report Share Posted July 19, 2005 Witam!!! Mam małe pytanie. Mam 17 lat i zamierzam starać się o wize. Mam w Chicago siostre i szwagra, no i mam zamiar ich odwiedzić. Czy w konsulacie w Krakowie muszę stawić sie z mamą i tatą? Czy mogę przyjść na rozmowę z mamą i z potwierdzeniem notarialnytm taty. Tata nie może sie stawić w konsulacie osobiście z przyczyn zdrowotnych. Co o tym sądzicie? Prosze o odpowiedź. Pozdrowienia. Łukasz z Krosna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted July 19, 2005 Report Share Posted July 19, 2005 Witaj Łukaszu! "Obowiązkowo na rozmowę z konsulem muszą stawić się obydwoje rodzice dzieci do 16 roku życia, przedstawiając swoje dowody odobiste, paszporty oraz odpis zupełny aktu urodzenia dziecka." - Ty masz lat 17, problem rozwiazany. Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted July 19, 2005 Author Report Share Posted July 19, 2005 Dzięki Chomik za szybką odpowieź. Jeśli nie muszę przychodzić z mam i tata rozem no to musze mieć potwierdzenie notarialne o zgodzie taty.Noi jake mam szanse w dostaniu wizy.Uczę sie w technikum no to chyba spoko,zaproszenie bede miał,powiem, konsulowi ze jade pozwiedzać podszlifować jezyk i zobaczyć siostrzeńca.Siostra i szwagier są juz tam 3 lata i wylosowali green card.Chciałbym pojechać z rok na 3 miesiące na zarobek do siostry,no ale tego konsulowi nie powiem:) Co o tym sądzicie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 masz duza szanse na wize 8) powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
moody Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 Tez mam 17 lat. Bylem w konsulacie z mama. Podeszlismy tylko do okienka na jakies 30 sekund. 3 szybkie pytania do mamy, ja sie nie musialem nawet odzywac. Potem uslyszelismy tylko "prosze przejsc do biura DHLu" i tyle Wazne by miec usmiech na twarzy i wszystko bedzie OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 Tez mam 17 lat. Bylem w konsulacie z mama. Podeszlismy tylko do okienka na jakies 30 sekund. 3 szybkie pytania do mamy, ja sie nie musialem nawet odzywac. Potem uslyszelismy tylko "prosze przejsc do biura DHLu" i tyle Wazne by miec usmiech na twarzy i wszystko bedzie OK. ale dobrze! mnie jako 16 latka to maglowala - i moja mame tez. ;-) juz mi miala odmowic, jak tu nagle moja mama wyciagnela swoja sluzbowa legitke - i babina zdolala juz tylko z siebie wydusic - "na jak dlugo chcesz wize i jak ja odbierzesz?" ..... a ja mlody i przyglupi.... "ja tylko chce tam na te 5 tyg jechac!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
moody Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 Santa no i na ile dostales w koncu ta wize? Ja na dwa lata - az do ukonczenia liceum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas Posted July 21, 2005 Author Report Share Posted July 21, 2005 Dzieki za Posty!!! Mam pytanie do Moodego.Jak byłeś z mamą to miełeś potwierdzenie notarialne taty noi czy byłeś w ambasadzie w Warszawie czy w konsulacie w krakowie?Ja jestem z Krosna i jestem w okregu konsulatu w Krakowie:) Mam nadzieje ze dostane wize i wyjade na 3 miesiąceJak byliście może w stanach aby zarobić sobie kase to gdzie pracowaliście i ile zarabialiście???Tylko poważne odpowiedzi.Pozdrowienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 Santa no i na ile dostales w koncu ta wize? Ja na dwa lata - az do ukonczenia liceum... ja dostalem pierwsza na rok - chyba dlatego, ze powiedzialem ze nie chce dluzszej :?: ale ktos to wie ;-) druga na rok i trzecia na 5 lat - do konca studiow Link to comment Share on other sites More sharing options...
moody Posted July 22, 2005 Report Share Posted July 22, 2005 Mielismy tylko zaproszenie od znajomej ze Stanow - rodowitej amerykanki. NIC WIECEJ. Zadnych potwierdzen notarialnych, wyciagow z kont, itp - nic. Bylismy w konsulacie w Krakowie. Chcialbym jeszcze nadmienic ze jestesmy czystymi turystami i jedziemy do stanow na miesiac na "objazd & zwiedzanie"... NIE w celach zarobkowych! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.