Skocz do zawartości

Ubezpieczenie W Usa (Nyc)

now77ak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Temat ubezpieczeń w USA jest ciągle dla mnie skomplikowany i chciałbym prosić o wasze sugestie/rady. Na co zwracać uwagę.

Kontaktowałem się z New York State of Health i pani powiedziała mi, że "You have to be a resident of New York State for 90 days before you apply". Dlatego jedyną opcją to kupienie tymczasowego ubezpieczenia dopóki nie znajdę pracy (gdzie bardzo możliwe dostanę lepsze opcje - ale o tym nie teraz).

Znalazłem ubezpieczenie:

Patriot America

In PPO network: After deductible, pays 90% to $5000, then 100% to policy max
Outside PPO network: After deductible, pays 80% to $5000, then 100% to policy max
Deductible 250
Max $1,000,000
Total $142.00
For 2 months
Czy jest to dobre ubezpieczenie? Czy cena $71/mo jest... dobra/racjonalna? gazobeton w temacie "Dalsze Kroki Po Przyznaniu Wizy." napisał o ubezpieczeniu za 247 dla całej rodziny miesięcznie.
I jeszcze pytanie kontrolne, czyli jakby (odpukać) coś się stało, gdzie leczenie kosztowałoby 1mln$, ja zapłacę: 250$ + ($5000-$250)*0,1, czyli 250+475=$725. Tak?

• Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Jest jeszcze:

Patriot Platinum America

In PPO network: After deductible, pays 100% to policy max

Outside PPO network: After deductible, pays 90% to $5000, then 100% to policy max

Deductible 250

Max $5,000,000

Total $268.00

For 2 months

Czyli $134 na miesiąc. Czy wtedy jak coś się stanie (odpukać), co będzie kosztować 5mln$, to ja i tak zapłacę max 250$ w jednym roku?

I jeszcze, żeby mieć pewność. W USA ubezpieczenie jest obowiazkowe i karalne w przypadku jego braku. Te ubezpieczenia, które tu wymieniłem to są "TE" ubezpieczenia? Tzn. "spełniają" ten przepis?

Tylko pytanie czy to ubezpieczenie jest jakby zgodne z tym co jest obowiązkowe?
Po wpisaniu danych mam listę ubezpieczeń, tutaj: http://www.insubuy.com/compare/newimmigrant.do

I notkę:

(Na czerwono do góry, jest link):

Patient Protection and Affordable Care Act ("PPACA"):

The following insurance products are not subject to, and do not provide certain of the insurance benefits required by, the Patient Protection and Affordable Care Act ("PPACA") or Affordable Care Act (ACA), popularly known as "Obamacare". In no event will Underwriters provide benefits in excess of those specified in the policy documents, and this insurance is not subject to guaranteed issuance or renewal. PPACA requires certain U.S. residents and citizens to obtain PPACA compliant insurance coverage. In certain circumstances penalties may be imposed on U.S. residents and citizens who do not maintain PPACA compliant insurance coverage. You should consult your attorney or tax professional to determine if PPACA's requirements are applicable to you. The policy contains the plan benefits, including a lifetime maximum that you have selected. Please review your choices to ensure that you have sufficient coverage to meet your medical needs.

You will NOT receive any tax forms that would indicate that you had PPACA compliant insurance.

"do not provide certain of the insurance benefits required by, the Patient Protection and Affordable Care Act ("PPACA") or Affordable Care Act (ACA), popularly known as "Obamacare"" - co to oznacza?

Co do recenzji: Tutaj znalazłem jakąś: http://www.visitorscoverage.com/vc-new/patriot-america-insurance-reviews/?utm_source=direct&utm_medium=split&utm_campaign=vcnew

Jest napisane:

Best Suitable for: International travelers visiting USA or outside their home country. This policy also meets the requirements for Schengen Visa Travel Insurance and Europe Travel insurance . A Visa letter for visa purpose can be provided.

"Eligibility (Who can buy this plan?): US & Non-US Citizens traveling outside their home country."

Nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale chyba nie jest to tylko ubezpieczenie w podróży? wszędzie też jest napisane "visitors coverage"

Witam,

Temat ubezpieczeń w USA jest ciągle dla mnie skomplikowany i chciałbym prosić o wasze sugestie/rady. Na co zwracać uwagę.

Kontaktowałem się z New York State of Health i pani powiedziała mi, że "You have to be a resident of New York State for 90 days before you apply". Dlatego jedyną opcją to kupienie tymczasowego ubezpieczenia dopóki nie znajdę pracy (gdzie bardzo możliwe dostanę lepsze opcje - ale o tym nie teraz).

Znalazłem ubezpieczenie:

Patriot America

In PPO network: After deductible, pays 90% to $5000, then 100% to policy max
Outside PPO network: After deductible, pays 80% to $5000, then 100% to policy max
Deductible 250
Max $1,000,000
Total $142.00
For 2 months
Czy jest to dobre ubezpieczenie? Czy cena $71/mo jest... dobra/racjonalna? gazobeton w temacie "Dalsze Kroki Po Przyznaniu Wizy." napisał o ubezpieczeniu za 247 dla całej rodziny miesięcznie.
I jeszcze pytanie kontrolne, czyli jakby (odpukać) coś się stało, gdzie leczenie kosztowałoby 1mln$, ja zapłacę: 250$ + ($5000-$250)*0,1, czyli 250+475=$725. Tak?

Generalnie cena nie jest tragiczna moim zdaniem, pytanie co obejmuje. Obliczenia dobre tylko powinno byc 0.2 a nie 0.1. Powyzej $1M placisz wszystko ze swojej kieszeni.

Co do zapisu odnosnie nie spelniania wymagac ACA - kazdy rezydent / obywatel musi miec ubezpieczenie albo placi kare. Wg. tego co pisza to ich ubezpieczenie nie spelnia wymagan ubezpieczenia w rozumieniu ACA (wiec pytanie co one w ogole obejmuje i dlaczego nie spelnia), a rozliczajac sie z podatkow trzeba sie wyspowiadac kiedy dokladnie sie tego ubezpieczenia nie mialo.

Dodatkowo ten Patriot America jest dla turystow ogolnie rzecz biorac, wiec pytanie czy Ci je sprzedadza i jezeli tak, to czy w ogole bedziesz go w stanie uzyc jezeli bedziesz rezydentem (a bedziesz).

To sa te pytania, które sobie zadaje. Może, ktoś polecić ubezpieczenie które bedzie spełniać wymagania ACA?

Drugie pytanie. Czy graza jakies kary za brak ubezpieczenia przez pierwsze kilka dni? Tego ubezpieczenia ktore spełnia ACA?

Moim zdaniem to na dzien dobry powinienes byc eligible zeby dostac Obamacare (healthcare.gov) ktore z definicji spelnia ACA. Moze nie byc najtansze, ale bedzie.

Nie wiem jak kary sa obliczane, pewnie beda minimalne - wiem ze Turbotax w rozliczeniu podatkowym pyta czy sie mialo ubezpieczenie przez caly rok i jak nie, trzeba wyszczegolnic miesiace w ktorych sie nie mialo. Co sie dzieje pod spodem tego to nie wiem bo ja zawsze mialem.

Nie bedzie najtansze - to ile mniej wiecej myslisz? Tak zebym miał pojecie..

W NY jest to 90 dni.

Musiałbym znalezc cos prywatnego zgodnego z ACA.

Ja mam z "obamacare" bo ubezpieczam sie sama mimo tego, ze pracuje moje wynosi 280$+ 40$ dentysta jest to silver plan

@Amy, patrzę na Nowy Jork i tam ceny Silver zaczynają się od 360$. Deductible jest 2000-3000$

W jakiej firmie się ubezpieczasz?

@Amy, mieszkasz w Altancie tak? bo patrzę na Nowy Jork i tam ceny Silver zaczynają się od 360$. z deductible 3000$

W jakiej firmie się ubezpieczasz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...