aaleeksaandraa Napisano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Calkowicie Cie rozumiem. Odnosnie wiele lepszego zycia - nie wiem w jakim wieku sa, ale zaklada ze okolo-emerytalnym. Pomysl mocno o opiece zdrowotnej bo nic im nie bedzie przyslugiwalo. Zero. to jest to czego sie nauczylam najszybciej, za darmo tu nic nie daja ale ja nie mam nic przeciwko placeniu za ich ubezieczenie, wiem ze to kosztowne, ale where there is a will there is a way
aaleeksaandraa Napisano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 To fakt Wtedy pozostaje ślub Moze zamiast ja wziac slub z moim narzeczonym w przyszlym roku moj brat moze za niego wyjsc hahaha w koncu San Francisco Fajnie pozartowac, ale ja naprawde siwieje przez to. Ja na to patrze inaczej, wiem ze sie w koncu uda- moze to zamjmie troche wiecej, albo mniej , ta droga albo tamta, Ale moi rodzice chca wiedziec na pewno, i chca super legalnie. I moja mama odpowiada mi "powolutku, co ma byc to bedzie" gdzie ja szalu dostaje, bo wiem ze tw USA nigdy nie ma ani "powolutku", ani "co ma byc to bedzie" - jak sobie zalatwisz tak bedziesz mial. Agrh. Naprawde jestem ciekawa jak to wszystko sie potoczy. Jesli macie jeszcze jakies pomysly - prosze dajcie znac
katlia Napisano 4 Maja 2016 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Wiem, ze mozna zwariowac z biurokrajca imigracyjna w USA. Ale czytajac ciebie, aaleeksaandroo, wydaje mi sie ze wam sie uda. Jestes inteligentna, wszystkiego sie dowiesz, twoi rodzice wydaja sie bardzo sensowni. Wasze decyzje beda oparte na faktach i starannie rozwazone. Nie moge stwierdzic czy zycie twoich rodzicow bedzie "o niebo lepsze" w okolicach SF niz w Polsce -- ale pogoda na pewno bedzie Glowa do gory. It will be OK.
aaleeksaandraa Napisano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Wiem, ze mozna zwariowac z biurokrajca imigracyjna w USA. Ale czytajac ciebie, aaleeksaandroo, wydaje mi sie ze wam sie uda. Jestes inteligentna, wszystkiego sie dowiesz, twoi rodzice wydaja sie bardzo sensowni. Wasze decyzje beda oparte na faktach i starannie rozwazone. Nie moge stwierdzic czy zycie twoich rodzicow bedzie "o niebo lepsze" w okolicach SF niz w Polsce -- ale pogoda na pewno bedzie Glowa do gory. It will be OK. awww dziekuje czuje sie jakbym zostala usciskana (" I feel like I just got a hug " brzmi o niebo lepiej)
Gość alik Napisano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 Jestem ciekawa czy jest tu ktos kto sprowadzil rodzicow do US. Jak sobie radzicie z health insurance (rodzice nie pracujac nie maja benefitow)? Koszmarnie drogie to.. A ponadto medical bills za szpitale i lekarzy.
USA FL Napisano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2016 Witam mam do Was pytanko nie dotyczy to mojej osoby ale znajomej która 12 lat temu złożyła wniosek o sponsorowanie swojej córki z mężem i 2 synów i do dnia dzisiejszego nie maja żadnej odpowiedzi jedynie po numerze wniosku widać że dokumenty są w przetwarzaniu , dodam syn który przyjechał wraz z mamą do USA jest już obywatelem US . Jaki czas jest na tego typu sponsorowanie matka -córka , dzięki za odpowiedź
kzielu Napisano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2016 Witam mam do Was pytanko nie dotyczy to mojej osoby ale znajomej która 12 lat temu złożyła wniosek o sponsorowanie swojej córki z mężem i 2 synów i do dnia dzisiejszego nie maja żadnej odpowiedzi jedynie po numerze wniosku widać że dokumenty są w przetwarzaniu , dodam syn który przyjechał wraz z mamą do USA jest już obywatelem US . Jaki czas jest na tego typu sponsorowanie matka -córka , dzięki za odpowiedź Jakie maja priority date ? Kategoria F3 (w ktorej oni by byli) w tej chwili - rozpatrywane sa wnioski z 2004 wiec na oko 12 lat....
USA FL Napisano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2016 Jakie maja priority date ? Kategoria F3 (w ktorej oni by byli) w tej chwili - rozpatrywane sa wnioski z 2004 wiec na oko 12 lat.... dzięki kzielu mam ich priority date : 20 kwiecień 2004 czy na tej podstawie można coś bliżej ustalić
kzielu Napisano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2016 Mozna - w biuletynie na Lipiec dla F1 jest 01DEC2004 wiec jeszcze pare miesiecy....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.