basiula86 Napisano 4 Maja 2016 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Witam, z zamówiłam (po ciężkich bojach ) dzisiaj bilety. Już myślałam, że to wreszcie koniec, a tu jeszcze coś takiego po zamówieniu biletów: " Aby móc wjechać na teren Stanów Zjednoczonych wymagane jest od zaraz pozwolenie wydawane przez Amerykański Departament Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Wniosek o pozwolenie należy złożyć przez Internet najpóźniej 72 godziny przed rozpoczęciem podróży. Proszę pamiętać o tym, że należy być w posiadaniu tego pozwolenia przed rozpoczęciem podróży. ESTA Website »" Co to jest?! Matkoooo i córko :/ za to się płaci? O co chodzi?
Gość Napisano 4 Maja 2016 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Polski ESTA nie dotyczy, po co sie tym martwisz? 5 sekund googlowania. http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-visawaiverinfo.asp
sly6 Napisano 4 Maja 2016 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 ESTA jest dla ruchu bez wizowego My mamy wizy to Nas to nie dotyczy Może kiedyś jak zniosą wizy to wtedy takie coś trzeba będzie wypełniać
basiula86 Napisano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Roelka, dziękuję! martwię się, bo nie wiem co z czym i jak. To mój pierwszy jakikolwiek lot samolotem. Nie wiedziałam, że to nie dotyczy Polski. Czy coś jeszcze mnie zaskoczy? Czy coś jeszcze muszę wypełnić? Chyba APIS – Advanced Passenger Information? Bo dostałam to na maila razem z rezerwacją.
sly6 Napisano 4 Maja 2016 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Tak to musisz W samolocie dostaniesz deklaracje celna Druku jak I-94 nie wypełnia się..to piszę jak byś coś czytała o tym
basiula86 Napisano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Ten APIS dotyczy danych osobowych, tak? A deklaracja celna zapewne będzie w języku angielskim? :/
quarterback87 Napisano 4 Maja 2016 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 ESTA jest dla ruchu bez wizowego My mamy wizy to Nas to nie dotyczy Może kiedyś jak zniosą wizy to wtedy takie coś trzeba będzie wypełniać Zanim ktoś założy niepotrzebnie nowy temat. Jeśli Polka/Polak legitymuje się paszportem kraju należącego do ruchu bezwizowego, to podlega raczej pod ESTA a nie stara się o promesę wizy?
sly6 Napisano 4 Maja 2016 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Tak będzie w j.angielskim. Dotyczy danych osobowych Deklaracja celną masz w j.polskim na forum i nie których stronach www Sa różne przypadki osób Ten dotyczy ze użytkowniczka nie ma innego paszportu
jkb Napisano 5 Maja 2016 Zgłoś Napisano 5 Maja 2016 Zanim ktoś założy niepotrzebnie nowy temat. Jeśli Polka/Polak legitymuje się paszportem kraju należącego do ruchu bezwizowego, to podlega raczej pod ESTA a nie stara się o promesę wizy? Taki delikwent moze ubiegac sie o wize.
andyopole Napisano 5 Maja 2016 Zgłoś Napisano 5 Maja 2016 Tak to musisz W samolocie dostaniesz deklaracje celna Druku jak I-94 nie wypełnia się..to piszę jak byś coś czytała o tym W styczniu wracałem z Polski i deklarację celną dawali tylko tym, którzy nigdy jeszcze nie byli w USA. Reszta miała deklaracje przy odprawie w kiosku.W czerwcu mam przesiadki w Toronto w obie strony. Mam paszport biometryczny wiec póki co nie muszę robić kanadyjskiej ESTA. Dobrze myślę?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.