Skocz do zawartości

Esta - Co To Jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, z

zamówiłam (po ciężkich bojach :P) dzisiaj bilety. Już myślałam, że to wreszcie koniec, a tu jeszcze coś takiego po zamówieniu biletów: "

Aby móc wjechać na teren Stanów Zjednoczonych wymagane jest od zaraz pozwolenie wydawane przez Amerykański Departament Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Wniosek o pozwolenie należy złożyć przez Internet najpóźniej 72 godziny przed rozpoczęciem podróży. Proszę pamiętać o tym, że należy być w posiadaniu tego pozwolenia przed rozpoczęciem podróży.

ESTA Website »"

Co to jest?! Matkoooo i córko :/ za to się płaci? O co chodzi?

Napisano

ESTA jest dla ruchu bez wizowego

My mamy wizy to Nas to nie dotyczy

Może kiedyś jak zniosą wizy to wtedy takie coś trzeba będzie ;) wypełniać

Napisano

Roelka, dziękuję! :)

martwię się, bo nie wiem co z czym i jak. To mój pierwszy jakikolwiek lot samolotem. Nie wiedziałam, że to nie dotyczy Polski.

Czy coś jeszcze mnie zaskoczy? Czy coś jeszcze muszę wypełnić? Chyba APIS – Advanced Passenger Information? Bo dostałam to na maila razem z rezerwacją.

Napisano

Tak to musisz :)

W samolocie dostaniesz deklaracje celna

Druku jak I-94 nie wypełnia się..to piszę jak byś coś czytała o tym :D

Napisano

ESTA jest dla ruchu bez wizowego

My mamy wizy to Nas to nie dotyczy

Może kiedyś jak zniosą wizy to wtedy takie coś trzeba będzie ;) wypełniać

Zanim ktoś założy niepotrzebnie nowy temat. Jeśli Polka/Polak legitymuje się paszportem kraju należącego do ruchu bezwizowego, to podlega raczej pod ESTA a nie stara się o promesę wizy?

Napisano

Tak będzie w j.angielskim.

Dotyczy danych osobowych

Deklaracja celną masz w j.polskim na forum i nie których stronach www

Sa różne przypadki ;) osób

Ten dotyczy ze użytkowniczka nie ma innego paszportu :)

Napisano

Zanim ktoś założy niepotrzebnie nowy temat. Jeśli Polka/Polak legitymuje się paszportem kraju należącego do ruchu bezwizowego, to podlega raczej pod ESTA a nie stara się o promesę wizy?

Taki delikwent moze ubiegac sie o wize.

Napisano

Tak to musisz :)

W samolocie dostaniesz deklaracje celna

Druku jak I-94 nie wypełnia się..to piszę jak byś coś czytała o tym :D

W styczniu wracałem z Polski i deklarację celną dawali tylko tym, którzy nigdy jeszcze nie byli w USA. Reszta miała deklaracje przy odprawie w kiosku.

W czerwcu mam przesiadki w Toronto w obie strony. Mam paszport biometryczny wiec póki co nie muszę robić kanadyjskiej ESTA.

Dobrze myślę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...