Paula21 Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Witam. W maju zaczynamy z narzeczonym staranie się o wizę narzeczeńską. Na forum jest bardzo dużo informacji, jednak chciałabym mieć kilka najważniejszych informacji na bieżąco. A mianowicie: czy jak ojciec mojej córki u notariusza po angielsku napiszę zgodę na wyjazd i pobyt dziecka w USA jednocześnie zobowiązując mnie do odwiedzania go 1-2 razy w roku z dzieckiem to czy taka treść wystarczy? Mam nadzieję, że tak. Na nic więcej liczyć nie mogę. Ile cała procedura trwa? Czy konsula można prosić o rozmowę po polsku? Pracę w USA zamierzam podjąć dopiero po dojściu do siebie po szoku związanym z "urodzeniem się na nowo". Inny kraj,ludzie,topografia, zaklimatyzowaniu i uzyskaniu uśmiechu córki (bardzo się cieszy, ale ciężka droga przed nią, wszystko nowe i inne). Także będzie czas na angielski (chodzę dwa lata tu na naukę języka angielskiego, córka też. Ale wychodzi się z zajęć i nie ma z kim gadać, ćwiczyć, dlatego taki brak pewności siebie, na miejscu na pewno pójdzie szybciej z językiem). Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilon Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Pracę w USA zamierzam podjąć dopiero po dojściu do siebie po szoku związanym z "urodzeniem się na nowo". Zanim uzyskasz pozwolenie na prace to gwarantuje Ci, ze w ciagu tego czasu kilka razy odrodzisz sie na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Rozmowę możesz mieć w j.polskim. Co do tego pisma to ok Najważniejsze abyś jak sie da włączyła sie np jako wolontariuszka wtedy język i aklimatyzacja będzie szybka i mila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paula21 Posted May 5, 2016 Author Report Share Posted May 5, 2016 Ha,ha. Z tym odradzaniem to prawda. Wiem, że nie wszystko od razu i trochę to potrwa. Tu pracuję jako opiekunka osób starszych, więc na początek może i rzeczywiście wolontariat i powoli się rozkręce:) Dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.