sly6 Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Wiza pracownicza http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-typework.asp Jak widzisz rozmowa z Konsulem Cię czeka
KaeR Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Sam pracodawca moze zrobic backround check, ale to sie pewnie odnosi do USA. Nawet jesli zmieniasz status na H-1B bedac w stanach to musial kazdy podczas aplikacji na oryginalna wize podac wszystkie sprawy, ktore skonczyly sie wyrokiem. Jesli wyjedziesz poza USA lub aplikujesz o wize pracownicza z Polski, to czeka Cie znow rozmowa z konsulem, tak jak sly6 napisal. Osobiscie watpie czy Twoj wyrok po wyjasnieniu jest takim duzym problemem. Jesli zdecydujesz sie zostac w stanach i aplikowac o obywatelstwo, moze to bedzie problem, ale jesli chodzi o wize pracownicza... tak na marginesie musze zmienic portfel przed przylotem do Polski.
jkb Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 Z tego, co sie orientuje, przy wizach imigracyjnych jezeli przyznasz sie do uzycia marihuany, dostajesz denial i przychodzisz na rozmowe po roku i wtedy jest OK.
Lx13 Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 No nie wiem czy teraz dostaje sie denial lub bana z marszu bo obecnie marihuana jest legalna w coraz to wielkszej ilości nie tylko stanów ale i krajów... Zreszta przechadzając sie ostatnio jedna czy druga aleja śmiem twierdzić ze coraz to więcej osob ma "problemy z oczami"...
jkb Napisano 16 Maja 2016 Zgłoś Napisano 16 Maja 2016 No nie wiem czy teraz dostaje sie denial lub bana z marszu bo obecnie marihuana jest legalna w coraz to wielkszej ilości nie tylko stanów ale i krajów... Wg. DEA (federalna instytucja) marihuania jest nadal Schedule I drug.
adele89 Napisano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2016 Mam podobna sytuacje, tez wyslano moje papiery do USA, po jakim czasie rozpatrzono Twoja sprawę? Konsulat sam zadzwonił z wynikiem? Musiales cos dodatkowego wypełniać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.