jarek72 Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Witam, Czy jest na forum ktos kto zna ten rodzaj wizy? Mieszkam od wielu lat we francji (mam obywatelstwo) ale coraz czesciej mysle o wyjezdzie do USA (niewiele osob to dziwi, nawet Francuzi rozumieja). Jestem inzynierem programista ale nie az takim zeby ktos mnie zciagnal na wize H1B. Czy mozna miec wize E2 inwestujac w nieruchomosc pod wynajem? Nie jestem przedsiebiorca wiec ten rodzaj by mi odpowiadal. Czy przy wlozeniu 400-500k mozna juz zyc z najmu? Czy w miedzyczasie mozna szukac pracy? Wydaje mi sie ze bedac na miejscu latwiej cos znalezc w mojej branzy bo na odleglosc to trzeba byc ultrawybitnym specjalista. Bede wdzieczny za wszelkie informacje Jarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 400-500k to jeden sensowny dom, więc moim zdaniem nie, szczególnie że musisz gdzieś mieszkac. No i wynajem to nie jest firma więc wątpię żebyś dostał E-2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Trochę tych artykułów jest na necie.jeden z nich http://www.cnbc.com/id/44976426 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek72 Posted June 10, 2016 Author Report Share Posted June 10, 2016 Widzialem w necie artykuly o tym ( np http://www.immigrationbiz.com/blog/how-to-apply-for-e-2-investor-visa-using-real-estate-investment/ ) i wiem ze teoretycznie jest to mozliwe ale chcialem uzyskac informacje z pierwszej reki. Czytalem tez ze niektorzy kupuja male apartamenty w rezydencjach turystycznych i je wynajmuja na urlopy. Byc moze wtedy jest to bardziej rentowne niz dom i da sie z tego jakos zyc. Znalazlem tez informacje ze przedswiewziecie z E2 dodatkowo mozna finansowac kredytem (w przypadku inwestycji do 500k - 75% wklad wlasny + 25% kredyt, od 500k do 3m - 50% / 50%). Czy widzicie dla mnie jakas inna alternatywe dla E2 (oprocz loterii wizowej)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Tylko ze E2 to nie emigracja Z pierwszej ręki to otrzymasz szukając więcej w necie i jak znajdziesz prawnika. Czy można się utrzymać może być tak ze taką wizę szybko otrzymasz w regionie gdzie brak jest inwestorów a jak masz głowę na karku to i zarobisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.