Skocz do zawartości

Zielona Karta A Wiza Turystyczna Dla Członka Rodziny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A sama nic nie zaproponowalas co powiedzieć.

Nie wiem skąd to oburzenie z Twojej strony ;). Dałam wskazówkę czego raczej nie mówić. A co mówić w takim razie? Prawdę. Jeśli ktoś jedzie odwiedzić rodzinę (córkę, wnuczkę, wnuka), to to należy mówić. Nie będę już powtarzał tego co napisali poprzednicy odnośnie opieki nad dziećmi i pracy ;).

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Gość alik
Napisano

Nie wiem skąd to oburzenie z Twojej strony ;). Dałam wskazówkę czego raczej nie mówić. A co mówić w takim razie? Prawdę. Jeśli ktoś jedzie odwiedzić rodzinę (córkę, wnuczkę, wnuka), to to należy mówić. Nie będę już powtarzał tego co napisali poprzednicy odnośnie opieki nad dziećmi i pracy ;).

OP napisal "Z logicznego punktu widzenia jego rozumowanie będzie miało sens, że babcia poleci i będzie się opiekować wnuczkami," - czyli jak powie prawde (Twoja wskazowka) to bedzie to (jak inni powiedzieli) nielegalna czynnosc i wtedy nie wpuszcza jej.

Napisano

alik, przeczytaj jeszcze raz post OP i mój i postaraj się je zrozumieć.

OP napisał wyraźnie, że chce, żeby babcia przylatywała ODWIEDZAĆ wnuczki, a ewentualną możliwość pozostania przez nią na stałe i opiekowania się wnukami on wyklucza.

Czy to jest trudne do zrozumienia, czy może odbierasz to co napisałam w niekorzystny sposób?

Ja nic nikomu nie narzucam, każdy robi (zrobi) jak uważa za stosowne, natomiast sugeruję, że użycie pewnych sformułowań, które mogą się konsulowi skojarzyć z pracą może skutkować brakiem zgody na wyjazd do rodziny. Tylko tyle.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na razie i tak temat nieaktualny, bo jak to powiedziała moja mama "na stare lata nie będę za ocean latać". Może jak zatęskni to zmieni zdanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...