haneczka019 Napisano 7 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 A sama nic nie zaproponowalas co powiedzieć. Nie wiem skąd to oburzenie z Twojej strony . Dałam wskazówkę czego raczej nie mówić. A co mówić w takim razie? Prawdę. Jeśli ktoś jedzie odwiedzić rodzinę (córkę, wnuczkę, wnuka), to to należy mówić. Nie będę już powtarzał tego co napisali poprzednicy odnośnie opieki nad dziećmi i pracy .
Gość alik Napisano 7 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 Nie wiem skąd to oburzenie z Twojej strony . Dałam wskazówkę czego raczej nie mówić. A co mówić w takim razie? Prawdę. Jeśli ktoś jedzie odwiedzić rodzinę (córkę, wnuczkę, wnuka), to to należy mówić. Nie będę już powtarzał tego co napisali poprzednicy odnośnie opieki nad dziećmi i pracy . OP napisal "Z logicznego punktu widzenia jego rozumowanie będzie miało sens, że babcia poleci i będzie się opiekować wnuczkami," - czyli jak powie prawde (Twoja wskazowka) to bedzie to (jak inni powiedzieli) nielegalna czynnosc i wtedy nie wpuszcza jej.
haneczka019 Napisano 7 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2016 alik, przeczytaj jeszcze raz post OP i mój i postaraj się je zrozumieć. OP napisał wyraźnie, że chce, żeby babcia przylatywała ODWIEDZAĆ wnuczki, a ewentualną możliwość pozostania przez nią na stałe i opiekowania się wnukami on wyklucza. Czy to jest trudne do zrozumienia, czy może odbierasz to co napisałam w niekorzystny sposób? Ja nic nikomu nie narzucam, każdy robi (zrobi) jak uważa za stosowne, natomiast sugeruję, że użycie pewnych sformułowań, które mogą się konsulowi skojarzyć z pracą może skutkować brakiem zgody na wyjazd do rodziny. Tylko tyle.
DonCzarny Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2016 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na razie i tak temat nieaktualny, bo jak to powiedziała moja mama "na stare lata nie będę za ocean latać". Może jak zatęskni to zmieni zdanie.
sly6 Napisano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2016 Kto wie ważne ze Ty chcesz ja widzieć Reszta to aby zdrowie było
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.