One87 Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Pytanie do użytkowników forum. Chciałbym ponownie ubiegać się o wize turystyczną ktora 2 lata temu została mi anulowana.(szczegóły anulowania wizy opisane są w innym moim poście). W dokumentach anulowania wizy/dokumentach konsula zeznalem, że przebywalem u czlonka rodziny który przebywa w USA nielegalnie. Teraz ubiegając się o wize mam pisać adres kolegi który ma obywatelstwo czy pisać ze jade do tej osoby która mimo wszsytko jest nielegalnie w stanach ? Obawiam się sytuacji że podczas rozmowy z konsulem kiedy wpisze osobe legalną zostane oskarzony że mam rodzine w USA i ze okłamałem ze nie jade do nich Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 A kto Ci każe tak wpisać? Kolejna sprawa to masz wpisać tez czy ktoś z rodziny jest na terenie USA. I ten wpis o anulowaniu wizy pozostał i teraz możesz wpisać co chcesz a i tak wezmą pod uwagę to anulowanie wizy plus ze chcesz ominąć pominąć coś a jesli tak to możesz kłamać z pobytem Naucz sie po tej anulacji ze teraz czym więcej jest ale tym gorzej A starasz się o wizę b2. Ten symbol jest właściwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
One87 Posted July 4, 2016 Author Report Share Posted July 4, 2016 myślisz ze jak wpisze dane osoby do której jadę - a przebywa ona nielegalnie to będzie problem ? czy lepiej wpisywać ze jadę do znajomego który ma obywatestwo ( tak czy owak z historii o anulacji wizy mozna wyczytać ze ostatni raz przebywalem u osoby która była nielegalnie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Po anulacji widać jak bylo a wpisanie osoby która jest legalnie za dużo nie zmienia a może popsuć Twoja rozmowę . To jest tak ze chcesz coś ominąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
One87 Posted July 4, 2016 Author Report Share Posted July 4, 2016 Ma ktoś jeszcze jakieś zdanie na ten temat - chciałbym poznać wasze opinie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lx13 Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Mam zdanie. Po pierwsze: nie kłam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Na kłamstwie Cię zlapali a za parę lat Twoje stosunki oziębły z Ojcem? Tak sa takie przypadki lecz malo kto to wierzy Moim zdaniem podkładasz się na późniejsze problemy z wizami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
One87 Posted July 5, 2016 Author Report Share Posted July 5, 2016 właśnie dlatego pytam Nie chce kłamać W tej sytuacji jak mam dostać wize to tylko prawdą... Bardzo mi na tym zalezy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alik Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Teraz ubiegając się o wize mam pisać adres kolegi który ma obywatelstwo czy pisać ze jade do tej osoby która mimo wszsytko jest nielegalnie w stanach ? Obawiam się sytuacji że podczas rozmowy z konsulem kiedy wpisze osobe legalną zostane oskarzony że mam rodzine w USA i ze okłamałem ze nie jade do nich A do kogo tak naprawde jedziesz? Czy jest to samo miasto w obu przypadkach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alik Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Przeczytalam ten inny post - a czy Twoj ojciec nie ma nic przeciwko ze Ty lecisz znowu do niego, i ze go moga deportowac jak juz wiedza ze jest nielegalnie? Bo to mi sie zawsze wydaje podejrzane jak ktos dorosly jedzie na 3+ miesiace "turystycznie". Dorosli ludzie zapieprzaja do pracy codziennie i nie ma luksusu zeby osoba dorosla i zdolna do pracy siedziala na tylku tyle czasu. Bo takie paromiesieczne siedzenie brzmi na pewniaka ze sie ze ktos pracuje na czarno. Na pewno znajdzie sie pare wyjatkow. I dodac trzeba tez do tego, ze jak ktos wyjezdza z kraju na pare miesiecy, to co oni zrobia jak juz wroca - gdzie jest praca w PL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.