CiociaSamoZlo Napisano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 Tak, tylko chodzi mi o powód odrzucenia poprzednim razem, powodem byl wlasnie status, teraz nie wiem jak to obrac w slowa w miejscu gdzie trzeba wyjasnic powod
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2016 Tylko czy dostałaś kartkę z tym zaznaczonym pkt czy pisali coś innego.
Aleksandra910 Napisano 24 Września 2016 Zgłoś Napisano 24 Września 2016 Dzień dobry, jestem w trakcie wypełniania wniosku o wizę i mam problem z adresem pobytu w USA. Generalnie wraz z mężem chcielibyśmy w przyszłości zjechać całe stany, ale ponieważ nigdy tam jeszcze nie byliśmy, miejsce docelowe jest nam na ten moment obojętne. Polecimy tam, dokąd uda nam się znaleźć najkorzystniejsze cenowo bilety. Najbardziej marzy nam wynajęcie samochodu i po prostu zjechanie całego stanu. Tyle że najpierw chcielibyśmy mieć już wizy. Podobną podróż już kiedyś odbyliśmy do Azji (wyjazd na 2 miesiące i zarezerwowany nocleg tylko na pierwszą noc, tyle że wtedy korzystaliśmy z tamtejszej komunikacji). Czy naprawdę już teraz musimy się zdecydować na konkretny stan oraz konkretny hotel, aby móc wpisać jego adres? Dodam, że żadnej rodziny w USA nie mamy. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
sly6 Napisano 24 Września 2016 Zgłoś Napisano 24 Września 2016 To od jakiego Stanu chcesz zaczynać podróż to taki tez hotel wpisz a ten adres na granicy zmienisz.
Aleksandra910 Napisano 25 Września 2016 Zgłoś Napisano 25 Września 2016 A czy mogę na granicy zmienić stan? Tak jak pisałam wybór stanu będzie uzależniony od cen biletów. Chcieliśmy na spokojnie przygotować się do wyjazdu, czyli najpierw dostać wizy, a dopiero potem zabierać się za organizowanie wyjazdu. Rozumiem, że takie postępowanie jest niezrozumiałe przez Amerykanów i z góry powinnam wiedzieć kiedy lecę, dokąd, gdzie się zatrzymam, a oni łaskawie pozwolą, abym wydawała swoje pieniądze w ich pięknym kraju, tak?
sly6 Napisano 25 Września 2016 Zgłoś Napisano 25 Września 2016 Jak to będzie mieć ręce i nogi to możesz tak zrobić Nikt Ci nie zabrania tego lecz nie ma tak ze idziesz i mówisz tzw olewająco
Aleksandra910 Napisano 25 Września 2016 Zgłoś Napisano 25 Września 2016 Jasne, zdaję sobie z tego sprawę. Dzięki za wszystkie wskazówki. Irytuje mnie po prostu cały ten temat. Nie dość, że wizy są drogie (brak zniżek dla dzieci), to na dodatek trzeba się ze wszystkiego wyspowiadać. Kuszą nas te Stany i bardzo chciałabym tam pojechać, ale jest jeszcze tyle super miejsc na świecie, że może poczekam na ich zniesienie Po prostu boję się, że wydam masę kasy na wizy i samolot, a potem zawrócą mnie z całą rodziną z granicy, bo zadeklarowałam zwiedzanie wybrzeża wschodniego a wylądowałam na zachodnim.
margherita_s Napisano 26 Września 2016 Zgłoś Napisano 26 Września 2016 Za zmianę miejsca docelowego nie każą Wam wracać, przecież takie rzeczy się zdarzają. Po prostu wpisz teraz jakiś stan i hotel, a potem na granicy im wszystko wyjaśnisz w razie jakiejś zmiany.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.