martaloz Napisano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 Hej ! Dokladnie dwa lata temu dostalam green card przez loterie po miesiacu wyszlam za maz za obywatela. Jak to jest z obywatelstwem ? Kiedy moge sie o nie ubiegac? z gory dzieki za odp. Ps. na mojej green card jest jeszcze panienskie nazwisko - zna ktos moze strone gdzie to sie zmienia ? Pozdrawiam
kzielu Napisano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 Hej ! Dokladnie dwa lata temu dostalam green card przez loterie po miesiacu wyszlam za maz za obywatela. Jak to jest z obywatelstwem ? Kiedy moge sie o nie ubiegac? z gory dzieki za odp. Ps. na mojej green card jest jeszcze panienskie nazwisko - zna ktos moze strone gdzie to sie zmienia ? Pozdrawiam Po 3 latach malzenstwa z malzenstwem. Gdybys nie miala meza obywatela, to po 5 latach bycia rezydentem. Sposob w jaki otrzymalas karte nie ma znaczenia, Polecam https://www.uscis.gov/n-400 - wszystko jest rozpisane, szczegolnie eliibility worksheet jest dosc przydatny. (to wszystko zakladajac ze spelniasz pozostale warunki - good moral character, podatki, itd...)
kzielu Napisano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 O w mordę . Ja serio byłem trzeźwy jak to pisałem bo ja nie piję wcale. Z obywatelem oczywiście.
Jim Beam Napisano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 O w mordę . Ja serio byłem trzeźwy jak to pisałem bo ja nie piję wcale. to moze pora zaczac?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.