FunnyRedAngel Napisano 23 Maja 2017 Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 Dnia 8/30/2016 o 12:43, Majorek napisał: Polecę do USA i rozpocząć procedurę z wizą K-1? Nigdy sie nie rozliczałem ani podatków nie płaciłem, żyłem ciągle w Polsce. W polsce robisz k1 (jezeli planujecie slub) w dokumentacji Ty widniejesz jako osoba poprzez ktora jest k1, jezeli nie pracowales, nie miales dochodu w usa... to zawsze ktos z rodziny (np. Tata) moze zostac jej sponsorem od strony finansowej... nie musisz byc to Ty... wystarczy ze ta osoba osiaga odpowiednie dochody w usa plus rozlicza sie z podatkow... przy wizie k1 po wlocie do usa macie wyznaczony czas na wziecie slubu, pozniej aplikujesz o gc juz dla zony.
Majorek Napisano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 Pracowałem, mam rozliczenie podatkowe. Czy wszystko możemy załatwić z Polski? Czy narzeczony musi polecieć do usa i za pomocą ich poczty nadać?
sly6 Napisano 23 Maja 2017 Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 40 minut temu, Majorek napisał: Hej, proszę Państwa o pomoc jak to ruszyć Narzeczony obywatel od 3 roku życia - obywatelstwo po rodzicu. Narzeczona odmowa wizy(x4), za małe związki z krajem bla bla. (nikogo tam nie ma na czarno itp). Jesteśmy ze sobą 8 lat, razem się uczyliśmy/pracowaliśmy, mamy tyle zdjęć że potwierdzenie naszego związku to nie jest problem Narzeczony po magisterce wyjechał w tamtym roku i wrócił dwa miesiące temu (pracował tam pół roku, ma wszystko udokumentowane). Z tego co się orientuję warunku domcil na K-1 nie trzeba spełniać? Sponsora też jest, jeśli to dalej jest wymagane. Czy z narzeczonym z Polski możemy wysłać K-1? Są jakieś kancelarie które mi w tym pomogą? poczytaj różne historie o domicylu http://www.immihelp.com/forum/showthread.php/208017-Help-Proof-of-Domicile-K1-Visa nie chodzi ze masz kogoś nielegalnie a ze nadal ludzie tam legalizują pobyt na wizach turystycznych. I zachodzi podejrzenie ze to zrobisz.
Majorek Napisano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 hm, skoro K-1 to tak czy siak równa się legalizacja pobytu. To domcil jest wymagany? Muszę tam pracować przez dwa lata?
sly6 Napisano 23 Maja 2017 Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 możesz nie pracować,za to masz żyć.podatki płacić itd... Po Twoich pobytach ma widać ze żyjesz w USA LUB tez np jesteś w wojsku na misji,zatrudniony przez rząd USA a jesteś po za USA . O tym dokładnie pisze na stronach rządowych.
Majorek Napisano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 Przyjechałem do Polski aby żyć z narzeczoną bo dostała kilka razy odmowy, teraz planujemy K-1. Czy mam szanse skoro jestem teraz w PL?
sly6 Napisano 23 Maja 2017 Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 to zależy czy wczytasz się w zasady k1 i różne historię by zwiększyć % dostania k1 . Jesli pokażesz ze pobyt masz na stale w USA to szansa jest. Jak pokażesz ze chcesz ominąć system to powiedzą NIE.
Majorek Napisano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 Czy można w jakiś sposób zwiększyć szanse na samym starcie wysłana petycji I-129F ? I-129F składa narzeczony, może wysłać z Polski? Z tego co widzę to drugi adres? For U.S. Postal Service: USCIS P.O. Box 660151 Dallas, TX 75266 For Express mail and courier deliveries: USCIS Attn: I-129F 2501 South State Highway 121 Business Suite 400 Lewisville, TX 75067
kzielu Napisano 23 Maja 2017 Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 13 minut temu, Majorek napisał: Czy można w jakiś sposób zwiększyć szanse na samym starcie wysłana petycji I-129F ? I-129F składa narzeczony, może wysłać z Polski? Z tego co widzę to drugi adres? For U.S. Postal Service: USCIS P.O. Box 660151 Dallas, TX 75266 For Express mail and courier deliveries: USCIS Attn: I-129F 2501 South State Highway 121 Business Suite 400 Lewisville, TX 75067 K-1 to nie jest jakas wielka filozofia i nie za bardzo jest czego zwiekszac szanse - zakladajac ze zwiazek jest prawdziwy. Czym szybciej wyslesz petycje, tym szybciej dostanie narzeczona wize. Wyslac mozna jak skadkolwiek, zakladajac ze jestes w stanie zalaczyc odpowiedni czek bedac w PL. (zakladam ze jestes obywatelem a nie rezydentem bo K-1 jest tylko dla narzeczonych obywateli)
Majorek Napisano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 23 Maja 2017 Jest gdzieś krok po kroku poradnik w języku polskim? Trzeba okazać że się kontaktowaliśmy/spotykaliśmy w ciągu dwóch lat, co z latami wcześniejszymi? Czy to już nie ma znaczenia? Prócz I-129 potrzeba G-325A? Na youtubie widzę że spore segregatory ludzie mają.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.