sly6 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 a ten link jest dla obywateli amerykańskich i dotyczy pobytu w Strefie Schengen i Polski https://travel.state.gov/content/passports/en/country/poland.html
sly6 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 ten link jest ciekawy lhttps://fam.state.gov/searchapps/viewer?format=html&query=passport agreements&links=PASSPORT,AGREEMENT&url=/FAM/09FAM/09FAM040309.html Polska jest w Państwach gdzie musisz mieć ważny paszport na czas pobytu w USA . NP dwa miesiące masz ważny paszport to taki max dostaniesz pobyt nie więcej.
haneczka019 Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 1 godzinę temu, georg700 napisał: To jak, ryzykować? Paszport ważny do kwietnia, lot 13 marca - jutro spotkanie w Manchester - około 8 tygodni się czeka, czyli około 1 marca byłby do odbioru. Ale jeśli to by było 10 tygodni to już lekkie negatywne emocje. Loty w obie strony Norwegianem, z Londynu do L.A. A składając wniosek o paszport w konsulacie poza granicami kraju zabierają Ci aktualny paszport? U nas nie musisz oddawać starego, pytają czy jest Ci potrzebny, jeśli tak to zostaje przy tobie do momentu odbioru nowego. Wtedy tylko, przy odbiorze anulują Ci stary i trzeba zwrócić uwagę, żeby nie przedziurkowali strony z wizą. Bo wtedy wiza tez racji ważność.
georg700 Napisano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 Dnia 2.01.2017 o 21:00, sly6 napisał: to nie jest jedno znaczne i np piszą gdzieś indziej ze jak masz paszport ważny mniej niż pól roku to pobyt dostaniesz do czasu ważności paszportu. I to tez jest oficjalne źródło.. Pobyt to tylko 2 tygodnie od 13 marca, paszport ważny do połowy kwietnia, więc zmieszczę się w widełkach paszportu. Czyli nie mam się co obawiać, że nie wpuszczą mnie, bo paszport ważny na mniej niż pół roku, mimo że zamierzam wjechać i opuścić USA w czasie ważności paszportu? Dnia 2.01.2017 o 22:08, haneczka019 napisał: A składając wniosek o paszport w konsulacie poza granicami kraju zabierają Ci aktualny paszport? U nas nie musisz oddawać starego, pytają czy jest Ci potrzebny, jeśli tak to zostaje przy tobie do momentu odbioru nowego. Wtedy tylko, przy odbiorze anulują Ci stary i trzeba zwrócić uwagę, żeby nie przedziurkowali strony z wizą. Bo wtedy wiza tez racji ważność. Wszystko tak jak w Polsce w ambasadzie obowiązuje. Powiem, przy odbiorze nowego paszportu, że mam ważną wizę. Czyli wtedy oni po prostu go przedziurkują, pomijając stronę z wizą, czy w ogóle mają go nie "przedziurkowywać"?
haneczka019 Napisano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 18 godzin temu, georg700 napisał: Wszystko tak jak w Polsce w ambasadzie obowiązuje. Powiem, przy odbiorze nowego paszportu, że mam ważną wizę. Czyli wtedy oni po prostu go przedziurkują, pomijając stronę z wizą, czy w ogóle mają go nie "przedziurkowywać"? Anulują paszport omijając strony z ważnymi wizami. Oni oczywiście o tym wiedzą, ale zdarzało się, że urzędnicy z rozpędu anulowali całość, dlatego warto dla świetego spokoju samemu tego przypilnować .
georg700 Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 Dzięki wielkie Haneczka. Kupuję dziś bilety, zbyt dobra oferta. Mam nadzieję, że jak nie zdążą z nowym paszportem jakimś cudem, to nie będzie problemu na lotnisku w LA, że paszport ma ważność tylko miesiąc, skoro będzie ważny podczas 2-tyg pobytu..
haneczka019 Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 3 godziny temu, georg700 napisał: Dzięki wielkie Haneczka. Kupuję dziś bilety, zbyt dobra oferta. Mam nadzieję, że jak nie zdążą z nowym paszportem jakimś cudem, to nie będzie problemu na lotnisku w LA, że paszport ma ważność tylko miesiąc, skoro będzie ważny podczas 2-tyg pobytu.. Nie ma za co. Daj znać jak się sprawy rozwiążą .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.