Katy92 Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 WITAM . Mam pytanie . Jestesmy aktualnie z moim narzeczonym i dzieckiem w NY. Narzeczony ma green card i bedzie zdawal obywatelstwo . Chcialam sie dowiedziec jak to wygląda czasowo ? czy dlugo sie czeka ? jak zlozy sie papiery ? jaki jest okres na czekanie na egzamin a pozniej na przysiegę . jak zda obywatelstwo ? jaka jest pozniej sytuacja z nami ? chcemy wziac tutaj slub ? czy na dziecko automatycznie przechodzi ? czy green card ? Pozdrawiam
Gość Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 http://www.visajourney.com/timeline/citlist.php?cfl=&op5=5,10,11 Zobacz sobie ile ludzie czekali. A jaka sytuacja z wami? Jaki jest twoj status teraz? Bo obywatelstwo meza nie daje tobie automatycznego obywatelstwa ani zielonej karty. "Chcemy wziac tutaj slub?" Nasz pytasz?
Katy92 Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 ok . Dzieki za zalacznik . Właśnie chcialam sie dowiedzieć jak wygląda sytuacja z dzieckiem i ze mna .
kzielu Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 40 minut temu, Katy92 napisał: ok . Dzieki za zalacznik . Właśnie chcialam sie dowiedzieć jak wygląda sytuacja z dzieckiem i ze mna . Dziecko zostanie obywatelem automatycznie w momencie otrzymania obywatelstwa meza. Ile to potrwa to w sumie nie wiadomo - szczegolnie w NY - zakladajac ze ma wszystko w porzadku - Selective Service, podatki itp. Na Ciebie bedzie musial wyslac petycje I-130.
Katy92 Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 dzięki !!! właśnie sie dowiadywalam i też mi tak powiedziano , że dziecko automatycznie dostanie po ojcu . w Nowym Jorku mieszkamy . a więc mam nadzieję ze w miarę szybko to potrwa .
kzielu Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 2 godziny temu, Katy92 napisał: dzięki !!! właśnie sie dowiadywalam i też mi tak powiedziano , że dziecko automatycznie dostanie po ojcu . w Nowym Jorku mieszkamy . a więc mam nadzieję ze w miarę szybko to potrwa . W NYC (przynajmniej kiedys) bylo kosmicznie dlugo.
Katy92 Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 o kurczę ... dzięki za wiadomość ...
marwin Napisano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2016 Rowniez NYC. Dokladne daty z tego roku: - USCIS otrzymal N-400 07/05/2016 - Biometric wyznaczone na 07/28/2016 - Informacja o interview pojawila sie online 11/30 - Interview wyznaczone na 01/05/2017
kzielu Napisano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2016 Dla porownania - w Cinci zlozylem gdzies w polowie wrzesnia, przed koncem roku mialem przysiege (dwa lata temu).
Katy92 Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2016 dzięki za wiadomości , a więc w NY długo ... pewnie caly proces az do przysiegi jakis rok...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.