Katy92 Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 WITAM . Mam pytanie . Jestesmy aktualnie z moim narzeczonym i dzieckiem w NY. Narzeczony ma green card i bedzie zdawal obywatelstwo . Chcialam sie dowiedziec jak to wygląda czasowo ? czy dlugo sie czeka ? jak zlozy sie papiery ? jaki jest okres na czekanie na egzamin a pozniej na przysiegę . jak zda obywatelstwo ? jaka jest pozniej sytuacja z nami ? chcemy wziac tutaj slub ? czy na dziecko automatycznie przechodzi ? czy green card ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 http://www.visajourney.com/timeline/citlist.php?cfl=&op5=5,10,11 Zobacz sobie ile ludzie czekali. A jaka sytuacja z wami? Jaki jest twoj status teraz? Bo obywatelstwo meza nie daje tobie automatycznego obywatelstwa ani zielonej karty. "Chcemy wziac tutaj slub?" Nasz pytasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katy92 Posted December 8, 2016 Author Report Share Posted December 8, 2016 ok . Dzieki za zalacznik . Właśnie chcialam sie dowiedzieć jak wygląda sytuacja z dzieckiem i ze mna . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 40 minut temu, Katy92 napisał: ok . Dzieki za zalacznik . Właśnie chcialam sie dowiedzieć jak wygląda sytuacja z dzieckiem i ze mna . Dziecko zostanie obywatelem automatycznie w momencie otrzymania obywatelstwa meza. Ile to potrwa to w sumie nie wiadomo - szczegolnie w NY - zakladajac ze ma wszystko w porzadku - Selective Service, podatki itp. Na Ciebie bedzie musial wyslac petycje I-130. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katy92 Posted December 8, 2016 Author Report Share Posted December 8, 2016 dzięki !!! właśnie sie dowiadywalam i też mi tak powiedziano , że dziecko automatycznie dostanie po ojcu . w Nowym Jorku mieszkamy . a więc mam nadzieję ze w miarę szybko to potrwa . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 2 godziny temu, Katy92 napisał: dzięki !!! właśnie sie dowiadywalam i też mi tak powiedziano , że dziecko automatycznie dostanie po ojcu . w Nowym Jorku mieszkamy . a więc mam nadzieję ze w miarę szybko to potrwa . W NYC (przynajmniej kiedys) bylo kosmicznie dlugo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katy92 Posted December 8, 2016 Author Report Share Posted December 8, 2016 o kurczę ... dzięki za wiadomość ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwin Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 Rowniez NYC. Dokladne daty z tego roku: - USCIS otrzymal N-400 07/05/2016 - Biometric wyznaczone na 07/28/2016 - Informacja o interview pojawila sie online 11/30 - Interview wyznaczone na 01/05/2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted December 9, 2016 Report Share Posted December 9, 2016 Dla porownania - w Cinci zlozylem gdzies w polowie wrzesnia, przed koncem roku mialem przysiege (dwa lata temu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katy92 Posted December 9, 2016 Author Report Share Posted December 9, 2016 dzięki za wiadomości , a więc w NY długo ... pewnie caly proces az do przysiegi jakis rok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.