Jump to content

Przekroczenie terminu 1 roku poza granicami USA

marxa33

Recommended Posts

Posted

1 rok i parę tyg czy dluzej.

byly osoby ze wlatywały i różnie było. Byli tacy ze kłamali i wychodzilo później ze urzędnik ma co innego w systemie i wtedy dochodziło ze ktoś próbował okłamać urzędnika.

a widząc po forum co jest to dawniej więcej można było a teraz należy liczyć z dłuższą rozmowa.

Posted
7 godzin temu, Roelka napisał:

Note: Obtaining a re-entry permit from USCIS before you leave, or a returning resident visa (SB-1) from a U.S. consulate while abroad, may assist you in showing that you intended only a temporary absence.

https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/returning-residents.html

Podejrzewam, ze bez tej wizy to cie po takim okresie czasu raczej nie wpuszcza.

Mysle ze wpuszcza tylko bedzie tlumaczyl sie przed sedzia imigracyjnym.

Posted

marxa33 a jakie masz zamiary w zwiazku z USA? chcesz tam mieszkac, czy wlatywac raz na jakis czas?

Posted
53 minuty temu, jkb napisał:

marxa33 a jakie masz zamiary w zwiazku z USA? chcesz tam mieszkac, czy wlatywac raz na jakis czas?

Pytanie chyba z typu retorycznych :)

14 godzin temu, marxa33 napisał:

ostatni pobyt rok i 3 miesiace temu . Teraz nie wiem czy lepiej zrezygnowac z karty i wystapic o wize turystyczna czy ryzykowac

Jeśli nie masz zamiaru mieszkać w USA - to tak zrób. Powtarzam jak mantrę - USA jest krajem, którego rozwiązania związane z procesem ochrony granic (API, PNR, Entry&Exit, RTP, ESTA etc etc) kopiowane są na całym świecie (vide procedowane Rozporządzenia UE ws EES, RTP czy ETIAS). To nie lata 80te ubiegłego wieku, kiedy funkcjonariusz liczył dni pobytu cudzoziemca w oparciu o daty na odbitkach stempli kontroli granicznej...

Posted

Ja jestem na stale w USA. Sprawa dotyczy corki ,ktora wrocila do Pl, bo nie mogla sie odnalezc w tutejszym High School. W tym roku ma mature i moze zdecyduje sie na pobyt tutaj. Z nastolatkami ( no teraz juz pelnoletnimi dziecmi tak bywa.....) ;-)

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...