Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jeżeli już coś było to przepraszam. Mam kilka pytań:

1. Planuje wyjazd do USA, i niedługo zaczynam starać się o wizę turystyczną i sprawa wygląda tak, że pod koniec maja kończy mi się umowa o prace i jeżeli np w kwietniu miałbym rozmowę w Ambasadzie to czy konsul będzie zwracał na to uwagę, że kończy mi się niedługo umowa o prace i może to w jakimś stopniu zaważyć czy dostane wizę czy jednak nie? Czy może lepiej dla pewności przedłużyć umowę w pracy ( z tym nie będzie najmniejszego problemu)

2. Czy w razie konieczności lepiej mieć papierek z zaproszeniem od znajomych z USA i w razie konieczności go okazać?

3. Ubezpieczenie zdrowotne w USA? Jak to wygląda? Odpukać, ale leczenie mają najdroższe na świecie, Wystarczy, że wykupie w Polsce ubezpieczenie na wyjazd zagranicę itp?

Napisano

Ad 1) Rozmowa jest w kwietniu a umowa kończy się w maju czyli nie musi wiedzieć, że się kończy w maju. 

Ad 3) No w USA zbytnio nie wykupisz więc zostaje Ci ubezpieczenie kupione w Polsce. 

Napisano

w sprawie ubezpieczenia trudno powiedziec --- zalezy, co chcesz robic, ile masz lat, w jakim stanie zdrowia jestes. pisze o tym, bo wlasnie orgaanizuje w trybie pilnym zbiorke piedniedzy dla znajomego, ktory pojechal z dosc przyzwoitym ubepieczeniam do tajlandii, gdzie odezwal mu sie tetniak mozgu. ubezpiecenie pokrylo do pewnej wysokosci, teraz zbieramy, zeby go przetransportowac do berlina, bo w tajlandii nikt nie chce go operowac...

Napisano

Kupowałem ubezpieczenie w PZU na 200 tys PLN, łącznie z transportem zwłok. Pełne ubezpieczenie zdrowotne i rozliczenia agencyjne ( czyli idziesz z papierem i noc nie płacisz ). Na miesiąc wychodziło to ok 250 pln, na pół roku ok 1200pln. Rodzice w grudniu na podobnych warunkach brali w Warcie i na dwójkę wyszło 1193 pln za 4 miechy.

Napisano
Dnia 10.01.2017 o 05:10, jannapa napisał:

w sprawie ubezpieczenia trudno powiedziec --- zalezy, co chcesz robic, ile masz lat, w jakim stanie zdrowia jestes. pisze o tym, bo wlasnie orgaanizuje w trybie pilnym zbiorke piedniedzy dla znajomego, ktory pojechal z dosc przyzwoitym ubepieczeniam do tajlandii, gdzie odezwal mu sie tetniak mozgu. ubezpiecenie pokrylo do pewnej wysokosci, teraz zbieramy, zeby go przetransportowac do berlina, bo w tajlandii nikt nie chce go operowac...

Stan zdrowia bardzo dobry, wizyta turystyczna. Zwiedzać, poznać krewnych. 24lata.

Dnia 10.01.2017 o 10:03, cee napisał:

Kupowałem ubezpieczenie w PZU na 200 tys PLN, łącznie z transportem zwłok. Pełne ubezpieczenie zdrowotne i rozliczenia agencyjne ( czyli idziesz z papierem i noc nie płacisz ). Na miesiąc wychodziło to ok 250 pln, na pół roku ok 1200pln. Rodzice w grudniu na podobnych warunkach brali w Warcie i na dwójkę wyszło 1193 pln za 4 miechy.

Można na tygodnie wykupić czy trzeba np konkretnie na miesiąc, bo planuje jechać min na 2tyg, ale bardziej skłaniam się ku opcji na 3tygodnie.

Napisano
Dnia 1/16/2017 o 14:47, Glodek93 napisał:

Stan zdrowia bardzo dobry, wizyta turystyczna. Zwiedzać, poznać krewnych. 24lata.

to nie szalalabym z ubezpieczeniem i liczyla na to, ze nie zlamie nogi, albo nie wyladuje w er z zapaleniem wyrostka. 

Napisano
Dnia 22.01.2017 o 19:11, jannapa napisał:

to nie szalalabym z ubezpieczeniem i liczyla na to, ze nie zlamie nogi, albo nie wyladuje w er z zapaleniem wyrostka. 

czasami lepiej dmuchać na zimno niż później cierpieć :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...