Skocz do zawartości

Ponowne otrzymanie zielonej karty

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam bardzo serdecznie, mam pytanie dot. Zielonej karty. Kilka lat temu zrzekłem się Zielonej Karty ze względu na to, ze postanowiłem mieszkać w Polsce, otrzymałem przez sponsorowanie rodzinne dzięki mojej mamie, która była rezydentką. Nigdy od tamtej pory nie starałem się o inną wizę, nawet o wizę turystyczną. Czy jeżeli teraz chce tam mieszkać to czy otrzymam ją ponownie bez żadnego problemu?Wspomnę, że ma mnie kto sponsorować, gdyż mój tata jest obywatelem USA i spełniam węzełkiem wymagania wizowe. Może są tu osoby, które otrzymały ją po raz drugi, jakbyście mogli opisać jak to wszystko wyglada, chodzi mi o procedurę w Polsce i w USA. 

Z góry dziękuje za odpowiedz. 

Napisano

trzeba od początku składać papiery,czekać i jak będzie ok to wizę na pobyt stały otrzymasz a po wlocie GC. Pamiętaj ze opłaty sa inne.

Napisano
17 minut temu, Dominikj97 napisał:

Dziękuje za odpowiedz : D

A ile masz w tej chwili lat ? ( Jak powyżej 21 to czekanie będzie długie)

Napisano

Wiem właśnie, patrzyłem na biuletyn wizowy. Nwm czy mi sie oplaca w ogole... 

Napisano
14 godzin temu, sly6 napisał:

trzeba od początku składać papiery,czekać i jak będzie ok to wizę na pobyt stały otrzymasz a po wlocie GC. Pamiętaj ze opłaty sa inne.

dokumenty nie papiery!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...