Gość Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 Witam bardzo serdecznie, mam pytanie dot. Zielonej karty. Kilka lat temu zrzekłem się Zielonej Karty ze względu na to, ze postanowiłem mieszkać w Polsce, otrzymałem przez sponsorowanie rodzinne dzięki mojej mamie, która była rezydentką. Nigdy od tamtej pory nie starałem się o inną wizę, nawet o wizę turystyczną. Czy jeżeli teraz chce tam mieszkać to czy otrzymam ją ponownie bez żadnego problemu?Wspomnę, że ma mnie kto sponsorować, gdyż mój tata jest obywatelem USA i spełniam węzełkiem wymagania wizowe. Może są tu osoby, które otrzymały ją po raz drugi, jakbyście mogli opisać jak to wszystko wyglada, chodzi mi o procedurę w Polsce i w USA. Z góry dziękuje za odpowiedz.
sly6 Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 trzeba od początku składać papiery,czekać i jak będzie ok to wizę na pobyt stały otrzymasz a po wlocie GC. Pamiętaj ze opłaty sa inne.
Joanna30 Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 Dokładnie. Musisz przejść całą procedurę sponsorowania od początku.
kzielu Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 17 minut temu, Dominikj97 napisał: Dziękuje za odpowiedz : D A ile masz w tej chwili lat ? ( Jak powyżej 21 to czekanie będzie długie)
Gość Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 Wiem właśnie, patrzyłem na biuletyn wizowy. Nwm czy mi sie oplaca w ogole...
Joanna30 Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 Wiesz, nic nie przeszkadza, żeby rodzic złożył na Ciebie petycje. Im wcześniej, tym szybciej dostaniesz wizę, jeśli jeszcze wtedy będziesz chciał.
renox Napisano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2017 14 godzin temu, sly6 napisał: trzeba od początku składać papiery,czekać i jak będzie ok to wizę na pobyt stały otrzymasz a po wlocie GC. Pamiętaj ze opłaty sa inne. dokumenty nie papiery!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.