wawaking Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 witam mam pytanie, moje dziecko posiada obywatelstwo(paszport) Irlandzkie oraz Polskie ja żoną mamy tylko polskie.Posiadamy z żoną wizy turystyczne czy nasze dziecko powinno mieć wizę turystyczna czy może lecieć na Irlandzki paszport z ESTA? czy nie było by żadnych problemów? dodam ze dziecko ma 4 lata . czy wizę z programu ESTA otrzymuje sie z automatu czy jest tez przyznawana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 możesz postarać się o wizę dla dziecka do polskiego paszportu lub też dziecko leci na paszporcie irlandzkim wtedy potrzebujesz ESTA i to nie jest wiza. Ta na granicy wstępują. I pamiętaj ze dziecko będzie mogło być 90 dni na terenie USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lx13 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Zapłać za Esta i leć z dzieckiem na irlandzkim paszporcie. Esta nie otrzymuje sie z automatu. Odpowiada sie na szereg pytań podczas wypełniania wniosku i po 72 godzinach ma sie odpowiedz czy esta jest zatwierdzona czy masz sie zgłosić do konsulatu. W drugim przypadku normalna procedura... Aha, jak juz dostaniesz esta to pamiętaj zeby wydrukować sobie potwierdzenie. Pytają o to podczas check in. Jesli lecisz z Irlandii to USA to wogole masz łatwiej bo kontrole celna i paszportowa Amerykanie zrobią ci juz w Dublinie lub Shannon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.