Skocz do zawartości

wiza turystyczna - kolejność

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, pelasia napisał:

A ty sie z mojego "niech se wierzy" naśmiewasz panie z doktoratem ze specjalności wymyślonych, który ma słownictwo takie wielkie, największe i najlepsze jak to mowi pewien pomarańczowy obywatel USA. Załączyłabym wiecej przykładow, bo w tym jednym wątku jest ich tyle, ze mozna by książkę napisać i podać dzieciom w przedszkolu do zabawy, ale mi sie wklejać nie chce. 

"...se ma rodowód gwarowy, z gwar zaś przeniknęło do języka potocznego. Pojawia się ponadto w tekstach literackich pisanych gwarą albo stylizowanych na gwarę bądź polszczyznę potoczną. Słownik gwar polskich Jana Karłowicza podaje dla tego słowa obfitą dokumentację, m.in. taki oto zastanawiający przykład: „Żal mojej Kasieńki, com se ją opuścił”. Napisałem „zastanawiający”, gdyż słowa com se ją opuścił – w literackiej polszczyźnie: którą sobie opuściłem – brzmią tak, jakby nadawca odszedł od dziewczyny dla przyjemności lub własnej wygody (por. zjadł sobiepospał sobiepoleżał sobiedogodził sobie). I mimo że tak się stało, teraz mu żal.

se

siebie

zaimek zwrotny; *nieakcentowana forma celownika "se" potoczna, używana głównie w języku mówionym

P.s. Co ty sie tak tej wsi uczepił ? Mądrzy, wartościowi, pracowici ludzie tylko w miastach mieszkają? 

ale wypracowanie.. nastepna z teoriami spiskowymi. co chcesz screen ukonczenia studiow doktoranckich.? juz lx wyslalem linka odnosnie szkoly na dowod ze nalezy pod ambasade ale dalej nie wierzy tak jak i ty. fajna pake tu tworzycie na tym forum z mnostwem nie prawdziwych informacji,ja chociaz podaje dowod a wy puste komentarze bez cienia dowodu.. przedszkole.. a to jak pisze i sie wypowiadam to nie twoj interes,widocznie takiego slownictwa nauczylem sie na tym forum

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zenek czy ty w ogole rozumiesz co czytasz i piszesz? Gdzie ja o jakiś teoriach spiskowych napisałam? Proszę o przykład?  Tak, co piszesz i jak piszesz to twoja sprawa, ale jak sie czepiasz pisowni innych to lepiej sie przygotuj na to, ze ktoś sie bedzie czepiać twojej. Proste jak drut! Jesli chodzi o twoje wykształcenie, to po pisowni, gramatyce, toku myślenia to albo jesteś po wylewie lub innych poważnych chorobach i rzeczywiście masz doktoranta, albo po prostu ściemniasz i nawet liceum nie skończyłeś. Choc ja osobiście bardziej wierze w to drugie. 

Napisano
18 godzin temu, pelasia napisał:

Zenek czy ty w ogole rozumiesz co czytasz i piszesz? Gdzie ja o jakiś teoriach spiskowych napisałam? Proszę o przykład?  Tak, co piszesz i jak piszesz to twoja sprawa, ale jak sie czepiasz pisowni innych to lepiej sie przygotuj na to, ze ktoś sie bedzie czepiać twojej. Proste jak drut! Jesli chodzi o twoje wykształcenie, to po pisowni, gramatyce, toku myślenia to albo jesteś po wylewie lub innych poważnych chorobach i rzeczywiście masz doktoranta, albo po prostu ściemniasz i nawet liceum nie skończyłeś. Choc ja osobiście bardziej wierze w to drugie. 

wiesz co z takimi tekstami jak choroby i wylewy to sie przymknij ok? Bo w tej chwili przegięłaś... do garów lepiej idz a nie siedzisz i komentujesz.... 

Napisano
6 godzin temu, zenek77 napisał:

wiesz co z takimi tekstami jak choroby i wylewy to sie przymknij ok? Bo w tej chwili przegięłaś... do garów lepiej idz a nie siedzisz i komentujesz.... 

A jak niby przegielam zenek? Wylew czy choroby, sprawa spotykana. Zdarzyć sie moze każdemu i nikt na to nie ma wpływu. Gdyby sie komus z forum trafiło albo mi, to przecież nie jest temat tabu. Mam w rodzinie paru po wylewie i normalni ludzie, moze z paroma problemami powiazanymi z choroba ale jak juz wspomniałam, trzeba sobie radzić. Ty sie tak oburzyłeś jakbym na forum ogłosiła czy masz hemoroidy :blink: A garów nie zmywam, od tego mam zmywarkę ha ha ha

Napisano
8 godzin temu, zenek77 napisał:

Takimi właśnie wypowiedziami człowiek określa kim jest, i na jakim poziomie intelektualnym się znajduje. O wykształceniu i kulturze osobistej nie wspomnę.

Napisano
5 godzin temu, pelasia napisał:

A jak niby przegielam zenek? Wylew czy choroby, sprawa spotykana. Zdarzyć sie moze każdemu i nikt na to nie ma wpływu. Gdyby sie komus z forum trafiło albo mi, to przecież nie jest temat tabu. Mam w rodzinie paru po wylewie i normalni ludzie, moze z paroma problemami powiazanymi z choroba ale jak juz wspomniałam, trzeba sobie radzić. Ty sie tak oburzyłeś jakbym na forum ogłosiła czy masz hemoroidy :blink: A garów nie zmywam, od tego mam zmywarkę ha ha ha

juz ty wiesz dobrze czym przegięłaś nie rób z kogos idioty ok? Po tobie wszystkiego można sie spodziewać nawet i tekstów o hemoroidach.... A jak masz zmywarkę to zajmij się czyms innym a nie ciągłym siedzeniem i durnymi komentarzami

Napisano
Dnia 28.01.2017 o 19:07, quarterback87 napisał:

Takimi właśnie wypowiedziami człowiek określa kim jest, i na jakim poziomie intelektualnym się znajduje. O wykształceniu i kulturze osobistej nie wspomnę.

masz rację to samo tyczy się pelasi która wyzwała mnie od chorych albo po zawale zobacz sobie wyżej kto wszczyna te kłótnie i nadal ciągnie temat? Miałem prawo się wkurzyć bo raz pierwszy ktoś mi tak pojechał na tym forum ale co ban dostałem ja a nie ona i zanim coś napiszę mój post musi być zatwierdzony  przez  moderatora.... Brawo Jackie!!! 

Napisano
2 godziny temu, zenek77 napisał:

masz rację to samo tyczy się pelasi która wyzwała mnie od chorych albo po zawale zobacz sobie wyżej kto wszczyna te kłótnie i nadal ciągnie temat? Miałem prawo się wkurzyć bo raz pierwszy ktoś mi tak pojechał na tym forum ale co ban dostałem ja a nie ona i zanim coś napiszę mój post musi być zatwierdzony  przez  moderatora.... Brawo Jackie!!! 

Sam sobie reputacje podbiles. :)

Napisano
24 minuty temu, Jackie napisał:

A dziękuję, dziękuję :)

pewnie dumna jesteś z siebie.... Pelasia oczywiście nie dostała bana za ten piękny tekst do mnie , za małe mam chody u Ciebie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...