Maria Mordarska Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Prosze o odpowiedz , moja wiza turystyczna dziesiecioletnia konczy sie 22 lutego 2017r , a chce wyjechac do usa 10 lutego czy nie bedzie problemu ?? czy moge ?????
sly6 Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 może Pani . A na granicy dadzą Pani pobyt max 6 miesięcy jesli tak zadecyduje urzędnik.
cee Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Moi rodzice wyjeżdżali 13go grudnia 2016r. Mamie kończy się wiza 7go lutego 2017. Dostali pobyt na rok, ale i tak mają bilet powrotny na 5go lutego. Żadnych problemów nie było, aczkolwiek sugerowałem mamie przedłużenie wizy. Jest opcja bez wizyty w ambasadzie.
sly6 Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 cee kiedyś pisaliśmy o tym. Max.6 miesięcy taki pobyt ma być. Poszukaj co pisala Karina o tym. I co będzie jak zostaniesz dłużej.
cee Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 ja tylko piszę jaki termin dostali moi rodzice. z tym też będziesz polemizował ?? to że będą konsekwencje jeśli przesiedzą, to już inna strona medalu
sly6 Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 byl opisywany podobny przypadek i to zaznaczyłem. Okaże się po kolejnej wizie i wlocie kto miał rację.
cee Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 4 minuty temu, sly6 napisał: Okaże się po kolejnej wizie i wlocie kto miał rację. czy w takim razie moja mama powinna kłócić się na granicy z urzędnikiem, który wydał pozwolenie na roczny pobyt i uniemożliwić podjęcia takiej a nie innej decyzji ? Z biletem nic nie było zmieniane i termin był znany od początku.
cee Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 No właśnie, dla mnie to trochę hipokryzja. Jeśli wydaje się pozwolenie na przykładowo 6 msc. Turysta przedłuża bilet, który początkowo był na miesiąc, są możliwości, pieniądze, sytuacja pozwala na długie wakacje itp. itd. to później mogą być problemy. W myśl zasady co nie jest zabronione jest dozwolone, nie powinno to rzutować imo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.