cesar Posted January 29, 2017 Report Share Posted January 29, 2017 Witam Jak to jest z tym spaniem w USA w samochodzie? gdzie można bez problemu się przekimac, a gdzie odradzacie? Lecimy w marcu w 4 osoby zwiedzać zachodnie wybrzeże i żeby trochę zaoszczędzić to pomyśleliśmy ze mozna by było spać w samochodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted January 29, 2017 Report Share Posted January 29, 2017 Kazde miasto bedzie mialo wlasne prawa -- jest tylko jedno miejsce gdzie zawsze mozecie spac w samochodzie bez obawy: to jest w oficjalnych camp grounds. Ale na ulicach, parkingach, itp - to bezie zalezalo od kazdej miejscowosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemigod Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 No na spokojnie możesz spać znasz język to podstawa wyjdziesz za miasto i tam się kimniesz nie raz to robiłem i jakoś kosekwencji prawnych nie było Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontrol Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Dobrze to słyszeć, bo nie zawsze będę miał zaplanowany nocleg a czasami wszystko będzie na wariackich papierach więc pewnie gdzieś przenocuje na parkingu. A co myślicie o rezerwowaniu noclegu na ostatnia chwilę? Np będę sprawdzał noclegi na następny dzień na booking i po prostu znajdę hostel/hotel/motel, podjadę, wejdę do takiego miejsca bez żadnej rezerwacji to uda mi się tam przespać jeśli będą wolne miejsca czy raczej jest przymus rezerwowania przez internet? Nocleg w aucie będzie tylko wtedy gdy nie uda mi się już kompletnie nic znaleźć i już będę do tego zmuszony. Ciężko mi z Polski zaplanować każdy dzień w USA, np po wylądowaniu w LA mogę coś planować ale to na góra jeden, dwa dni w przód i dopiero wtedy będę rezerwował (albo po prostu szukał na miejscu, bo nie znam na tyle języka żeby zadzwonić i się dogadać). Aha i czy możecie coś powiedzieć o motelach w SF do 400zł/doba na 2osoby? Z tego co widzę np na booking jest tego pełno (doliczają podatek 14% i 3usd za sprzatanie), a z tego co czytam na forum nikt nie potrafił znaleźć noclegu poniżej 150USD, więc jak to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Spanie w samochodzie i Kalifornia http://travel.stackexchange.com/questions/24003/is-it-safe-and-legal-to-sleep-in-my-car-in-california-l-a-area Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.