Skocz do zawartości

Fotograf. Czy ciezko znalesc prace w tym kierunku.

Patryk Skrzypczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Takie luźne pytanie. Zacząłem kurs fotograficzny i graficzny w korzystaniu photoshopa i pewnien pan który prowadzi te kursy mówił że pracował w USA i podobno są bardzo dobre zarobki. Jest ktoś kto pracuje w tej branży ? Pozdrawiam :D

Napisano
20 minut temu, Patryk Skrzypczyk napisał:

Takie luźne pytanie. Zacząłem kurs fotograficzny i graficzny w korzystaniu photoshopa i pewnien pan który prowadzi te kursy mówił że pracował w USA i podobno są bardzo dobre zarobki. Jest ktoś kto pracuje w tej branży ? Pozdrawiam :D

Cos mu sie strasznie pomylilo. Teraz kazdy jest fotografem, miliony ludzi prowadzi biznes fotografii slubnej czy fotografuje dzieci a w swiecie gdzie kazdy robi zdjecia i wrzuca na facebooka wartosc sensownych zdjec regularnie spada. Poza tym jezeli zaczales kurs to do sensownych zdjec masz baaaardzo dluga droge - czesto jest tak ze zeby robic zdjecia wyrozniajace sie, trzeba miec element kreatywnosci ktorego wielu ludzi nie ma (ja np. nigdy nie mialem - mimo ze niejednokrotnie moje zdjecia publikowano) a tego nie da Ci zaden kurs fotografii czy PSa.

Napisano

U nas osoba od fotografii/grafiki zostala jako pierwsza zwolniona, kiedy trzeba bylo ciac koszty. Zaraz potem zatrudnilismy osobe, ktora oprocz PS zna Mudboxa, Unity, Maya, 3d max itp. Sama fotografia i PS ciezko. 

Napisano

Tutaj dzieci moga uczyc sie photoshopa w gimnazjach, jezeli nie nauczyly sie wczesniej... Znam sporo fotografow... wiekszosc freelancerzy ktorzy maja dodatkowe prace. 

Napisano
7 godzin temu, kzielu napisał:

A - i zapomnij o emigracji poprzez prace jako fotograf.

Za pierwszą wiadomość dziękuje, lecz ta druga była nie potrzebna, nawet nie myślałem w ten sposób. Luźne zapytanie to wszystko. Pozdrawiam

Napisano

Sam photoshopa nic nie znaczy. Ci ktorzy tu pracuja jako freelance fotografowie maja duzo lepsze, profesjonalne programy do obrobki zdjec, jesli taka robia.

Napisano
4 godziny temu, KrysiaK napisał:

Sam photoshopa nic nie znaczy. Ci ktorzy tu pracuja jako freelance fotografowie maja duzo lepsze, profesjonalne programy do obrobki zdjec, jesli taka robia.

A jakie to konkretnie programy ?

Napisano
6 godzin temu, KrysiaK napisał:

Pinnacle,Serif, Corel, inDesign, Art Rage...

A to take jak myślałem, nie masz pojęcia o czym piszesz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...