Patryk Skrzypczyk Napisano 9 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 Takie luźne pytanie. Zacząłem kurs fotograficzny i graficzny w korzystaniu photoshopa i pewnien pan który prowadzi te kursy mówił że pracował w USA i podobno są bardzo dobre zarobki. Jest ktoś kto pracuje w tej branży ? Pozdrawiam
kzielu Napisano 9 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 20 minut temu, Patryk Skrzypczyk napisał: Takie luźne pytanie. Zacząłem kurs fotograficzny i graficzny w korzystaniu photoshopa i pewnien pan który prowadzi te kursy mówił że pracował w USA i podobno są bardzo dobre zarobki. Jest ktoś kto pracuje w tej branży ? Pozdrawiam Cos mu sie strasznie pomylilo. Teraz kazdy jest fotografem, miliony ludzi prowadzi biznes fotografii slubnej czy fotografuje dzieci a w swiecie gdzie kazdy robi zdjecia i wrzuca na facebooka wartosc sensownych zdjec regularnie spada. Poza tym jezeli zaczales kurs to do sensownych zdjec masz baaaardzo dluga droge - czesto jest tak ze zeby robic zdjecia wyrozniajace sie, trzeba miec element kreatywnosci ktorego wielu ludzi nie ma (ja np. nigdy nie mialem - mimo ze niejednokrotnie moje zdjecia publikowano) a tego nie da Ci zaden kurs fotografii czy PSa.
kzielu Napisano 9 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 A - i zapomnij o emigracji poprzez prace jako fotograf.
KaeR Napisano 9 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 U nas osoba od fotografii/grafiki zostala jako pierwsza zwolniona, kiedy trzeba bylo ciac koszty. Zaraz potem zatrudnilismy osobe, ktora oprocz PS zna Mudboxa, Unity, Maya, 3d max itp. Sama fotografia i PS ciezko.
katlia Napisano 9 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 Tutaj dzieci moga uczyc sie photoshopa w gimnazjach, jezeli nie nauczyly sie wczesniej... Znam sporo fotografow... wiekszosc freelancerzy ktorzy maja dodatkowe prace.
Patryk Skrzypczyk Napisano 9 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 7 godzin temu, kzielu napisał: A - i zapomnij o emigracji poprzez prace jako fotograf. Za pierwszą wiadomość dziękuje, lecz ta druga była nie potrzebna, nawet nie myślałem w ten sposób. Luźne zapytanie to wszystko. Pozdrawiam
KrysiaK Napisano 15 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2017 Sam photoshopa nic nie znaczy. Ci ktorzy tu pracuja jako freelance fotografowie maja duzo lepsze, profesjonalne programy do obrobki zdjec, jesli taka robia.
kzielu Napisano 15 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2017 4 godziny temu, KrysiaK napisał: Sam photoshopa nic nie znaczy. Ci ktorzy tu pracuja jako freelance fotografowie maja duzo lepsze, profesjonalne programy do obrobki zdjec, jesli taka robia. A jakie to konkretnie programy ?
KrysiaK Napisano 17 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2017 Pinnacle,Serif, Corel, inDesign, Art Rage...
kzielu Napisano 18 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2017 6 godzin temu, KrysiaK napisał: Pinnacle,Serif, Corel, inDesign, Art Rage... A to take jak myślałem, nie masz pojęcia o czym piszesz...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.