Tomasz Jamka Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 Witajcie! Jestem szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy w stanie Colorado. Powie ktoś wielka rzecz ale... Ale nie jest to takie proste jak wszyscy mówili. Napotkałem wiele opinii - człowieku masz 15 lat prawko w Polsce zdasz za pierwszym razem. I owszem kiedyś tak było ale dziś wiele się zmieniło - niestety na gorsze. Więc może komuś pomoże mój post. Nie ma możliwości zdawania testów w języku polskim. (DMV Colorado Springs) Można mieć tłumacza (i jeśli nie zdawał testów w ostatnim czasie to niestety niewiele podpowie). Języki są dwa: angielski i hiszpański Jeśli ktoś myśli o prawo jazdy to ja zdałem tak: 1) Testy - są dość szczegółowe i podchwytliwe. Nie zawsze odpowiedzi zgadzają się z logiką. Można zdawać 2 razy dziennie. (2-gi raz za opłatą) Ale nie ma problemu gdy się ich nauczysz TU : http://driving-tests.org (trzeba wybrać odpowiedni stan) 2) Jazda - ja posiłkowałem się dwoma filmikami z Youtube (nie są z Colorado ale wszystko się dokładnie zgadzało) Jazdę można mieć tylko raz dziennie (Albo umawiamy się w DMV albo w szkole jazdy płacimy 40-50 $ i jest szybciej jak w DMV): Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 Napewno sie komus przyda. A teraz napisz troche o twoich pierwszych wrazeniach w Colorado Springs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Jamka Posted February 18, 2017 Author Report Share Posted February 18, 2017 15 godzin temu, katlia napisał: Napewno sie komus przyda. A teraz napisz troche o twoich pierwszych wrazeniach w Colorado Springs. Pierwsze wrażenia były już chwilę temu. Teraz przyleciałem mam nadzieję na dłuższy czas. Jak narazie bardzo pozytywnie odbieram US. Mam bardzo fajnych ludzi z którymi pracuję. Życie nauczyło mnie że czas najlepiej weryfikuje nasze odbieranie tego co nas otacza. Jak dla mnie jest OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 i ludzie otaczający.. Czym więcej pozytywnych i mniej Ci szkodzących tym lepiej. Później to Twoje życie jak kto rozwiniesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.