macios6 Napisano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 34 minuty temu, Robert7 napisał: 1600 to maly ten kamper jak na 14 dni,a nie lepiej wziasc sobie jakas corolle za 40 $ na dzien a reszte bedziesz mial na hotele Jedynie co mnie przeraża to to że: -przed wyjazdem muszę mieć zabokowane hotele bo będąc na miejscu może być ciężko z rezerwacją " od ręki" - co jeśli trafię na korki lub spóźnię się trochę by odebrać pokój rezerwacja zostanie anulowana. Kamper fakt faktem wolniejszy środek transportu jednakże nocleg zawsze i wszędzie pewny. A hotele to jak jak wspomniałem powyżej musi być rezerwacja w najgorszym wypadku nocleg w aucie (mustang na spanie raczej wygodny nie jest)
KaeR Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 9 minut temu, macios6 napisał: - co jeśli trafię na korki lub spóźnię się trochę by odebrać pokój rezerwacja zostanie anulowana. Przeciez mozesz zadzwonic i powiedziec, ze bedziesz pozniej. Nie mowiac juz o przypadku jak masz oplacone z gory lub maja numer Twojej karty. Wiele miejsc ma late checkin. Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby mi ktos anulowal pokoj a ja czesto przyjezdzam wieczorem/w nocy.
Joanna30 Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 Nic nie zostanie anulowane. Ja na przykład na bieżąco wysyłałam maile do hoteli, jeśli gdzieś mieliśmy dość późno przyjechać, a nie chciałam, żeby hotel potrącał mi opłatę za nocleg (która miała być dzielona na cztery) i żeby wiedzieli, że przyjedziemy po czasie Wszystko zależy od tego, jak to sobie zorganizujesz. Wysłanie maila nic nie kosztuje, a może ułatwić sprawę. Zresztą, może ja po prostu jestem nadgorliwa Koleżanka, która miała rezerwację w kilku hotelach nie wysyłała żadnych maili i zemściło się to na niej raz, bo hotel zablokował sobie kwotę na jej karcie jeszcze przed naszym przyjazdem (sądząc, że nie przyjedziemy, a potrącenie odbyło się zgodnie z warunkami rezerwacji), a potem jak przyszło do płacenia, to zapłaciliśmy normalnie, a ta blokada znikła dopiero kilka dni później, więc przez jakiś czas nie miała dostępu do swoich pieniędzy
macios6 Napisano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 13 minut temu, Joanna30 napisał: Nic nie zostanie anulowane. Ja na przykład na bieżąco wysyłałam maile do hoteli, jeśli gdzieś mieliśmy dość późno przyjechać, a nie chciałam, żeby hotel potrącał mi opłatę za nocleg (która miała być dzielona na cztery) i żeby wiedzieli, że przyjedziemy po czasie Wszystko zależy od tego, jak to sobie zorganizujesz. Wysłanie maila nic nie kosztuje, a może ułatwić sprawę. Zresztą, może ja po prostu jestem nadgorliwa Koleżanka, która miała rezerwację w kilku hotelach nie wysyłała żadnych maili i zemściło się to na niej raz, bo hotel zablokował sobie kwotę na jej karcie jeszcze przed naszym przyjazdem (sądząc, że nie przyjedziemy, a potrącenie odbyło się zgodnie z warunkami rezerwacji), a potem jak przyszło do płacenia, to zapłaciliśmy normalnie, a ta blokada znikła dopiero kilka dni później, więc przez jakiś czas nie miała dostępu do swoich pieniędzy Czyli sumując w USA bookowanie hoteli jak wygląda np korzystając z booking.com? Wchodzę na booking.com rezerwuje hotel kwotę zaraz mi pobiera? Czy kwota jest dopiero pobierana jak przyjadę na miejsce w hotelu zameldować się to Pani bierze kartę i blokuje kwotę?
KaeR Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 4 minuty temu, macios6 napisał: Czyli sumując w USA bookowanie hoteli jak wygląda np korzystając z booking.com? Wchodzę na booking.com rezerwuje hotel kwotę zaraz mi pobiera? Czy kwota jest dopiero pobierana jak przyjadę na miejsce w hotelu zameldować się to Pani bierze kartę i blokuje kwotę? Z mojego doswiadczenia jest roznie. Jesli nie korzysta sie z express deals i biddingu, placi sie po przyjezdzie, ale karte przy rezerwacji sie podaje. Jesli korzystasz z jakis specjalnych ofert, tak jak ja, to placi sie z gory. Cena jest nizsza, ale nie ma odwrotu.
Jackie Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 35 minut temu, KaeR napisał: Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby mi ktos anulowal pokoj a ja czesto przyjezdzam wieczorem/w nocy. Dodam że zdarzało mi się bukować dodatkowy dzień by mieć na 100% dostęp do pokoju wcześnie rano. Po 8-9 godzinach lotu średnio mi się uśmiecha zwiedzać okolicę w oczekiwaniu na check-in time.
agatenka Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 Nie przesadzaj, dostepnosc pokoji jest ogromna i nie musisz bookowac z miesiecznym wyprzedzeniem. Poza hotelami przy glownym wejsciu do wielkiego kaniomu i yosemite valley gdybys chcial tam nocowac, wszedzie mozesz bukowac spokojnie dzien wczesniej lub w ten sam dzien rano.
macios6 Napisano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 9 minut temu, Jackie napisał: Dodam że zdarzało mi się bukować dodatkowy dzień by mieć na 100% dostęp do pokoju wcześnie rano. Po 8-9 godzinach lotu średnio mi się uśmiecha zwiedzać okolicę w oczekiwaniu na check-in time. Ale jak bookowałes ten dodatkowy dzień to od razu płaciłeś?
macios6 Napisano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 1 minutę temu, agatenka napisał: Nie przesadzaj, dostepnosc pokoji jest ogromna i nie musisz bookowac z miesiecznym wyprzedzeniem. Poza hotelami przy glownym wejsciu do wielkiego kaniomu i yosemite valley gdybys chcial tam nocowac, wszedzie mozesz bukowac spokojnie dzien wczesniej lub w ten sam dzien rano. Z czego korzystałaś z booking.com?
agatenka Napisano 20 Marca 2017 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 Ze wszystkiego jak wejdzie, kayak, expedia, booking, hotwire.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.