kontrol Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 czasami tak czasami nie, zależy od hotelu. PS. Skąd masz kartę kredytową? Wyrabiałeś specjalnie na wyjazd do USA czy miałeś tu w Polsce już wcześniej? Z jakiego banku masz kartę i jaką płacisz prowizję za płatność w dolarach?
Joanna30 Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 2 godziny temu, macios6 napisał: A jak jest z kaucją? Jak np klepnę poprzez booking blokują mi jakąś kwotę "kaucji" na karcie kredytowej i po opuszczeniu hotelu zwracają? Ja przez booking nigdy nie miałam żadnej kaucji blokowanej. Płaciłam całkowitą kwotę na miejscu, przy zameldowaniu i to wszystko.
macios6 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 17 minut temu, Joanna30 napisał: Ja przez booking nigdy nie miałam żadnej kaucji blokowanej. Płaciłam całkowitą kwotę na miejscu, przy zameldowaniu i to wszystko. Tam jest wybór że przy odbiorze klucza można płacić gotówką?
Joanna30 Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 Myślę, że nie będą robić problemów, jeśli będziesz chciał zapłacić gotówką, zamiast kartą. My czasem płaciłyśmy gotówką, czasem kartami. Nie sądzę, żeby gdziekolwiek była tylko 100% gotówka, bo każda płaciła za siebie, więc różnie to bywało, ale nie wydaje mi się, żebyś miał z tym problem. Zawsze możesz napisać do hotelu i zapytać.
agatenka Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 Nawet jak placisz 100% w gotowce zawsze chca karte - nic na niej nie blokują ale w razie zniszczen musza ja miec
ilon Napisano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2017 4 godziny temu, macios6 napisał: A jak jest z kaucją? Jak np klepnę poprzez booking blokują mi jakąś kwotę "kaucji" na karcie kredytowej i po opuszczeniu hotelu zwracają? Tak jak nizej - zalezy od hotelu. Tam gdzie pracowalam nie pobieralismy typowej kaucji, ale karte zawsze musielismy miec zapisana w razie zniszczen, tak jak Agata napisala. ;>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.