kasya Napisano 12 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2017 czyli można tak zrobic że jeszcze z polski mozna złożyc podanie i uiścic opłatę a w czasie pobytu dać dane biometryczne?
sly6 Napisano 12 Maja 2017 Zgłoś Napisano 12 Maja 2017 jak przekroczysz granice i zostaniesz rezydentem to możesz wysłać bo teraz masz wizę na pobyt stały. Nie masz praw rezydenta.
kzielu Napisano 12 Maja 2017 Zgłoś Napisano 12 Maja 2017 8 godzin temu, kasya napisał: czyli można tak zrobic że jeszcze z polski mozna złożyc podanie i uiścic opłatę a w czasie pobytu dać dane biometryczne? Jezeli nie wyjechalas po raz pierwszy, to nie mozesz zlozyc nic bo w ogole nie jestes rezydentem. Jestes taka osoba jak kazdy inny polak w kraju - jedyna roznica to nalepka w paszporcie ktora uprawnia Cie do zostania rezydentem.
kasya Napisano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 tak ale te całe procedury sa straszenie długie więc myśle jak mogę je przyśpieszyc aby nie tracic cz\asu - więc moje pytanie czy juz z polski mozna wysłać odpowiednie formularze oraz zrobic opłaty?
kzielu Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 41 minut temu, kasya napisał: tak ale te całe procedury sa straszenie długie więc myśle jak mogę je przyśpieszyc aby nie tracic cz\asu - więc moje pytanie czy juz z polski mozna wysłać odpowiednie formularze oraz zrobic opłaty? Nie obraz sie ale mam wrazenie ze masz powazny problem ze zrozumieniem odpowiedzi ktore dostalas wiec napisze duzymi literami : NIE. Nie jestes rezydentem dopoki nie wyjedziesz w zwiazku z czym zadne z tych procedur Ciebie nie dotycza.
sly6 Napisano 16 Maja 2017 Zgłoś Napisano 16 Maja 2017 takie sa procedury. Nie przyśpieszysz tego bo nie jesteś rezydentem USA.
kasya Napisano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2017 a bedę rezydentem zaraz po wieznie do usa ? i potwierdzi to pieczatka na lotnisku czy jeszcze jakiś dokument?
kzielu Napisano 17 Maja 2017 Zgłoś Napisano 17 Maja 2017 16 minut temu, kasya napisał: a bedę rezydentem zaraz po wieznie do usa ? i potwierdzi to pieczatka na lotnisku czy jeszcze jakiś dokument? Bedziesz. Pieczatka bedzie sluzyla za zielona karte, dopoki fizycznej karty nie dostaniesz.
kasya Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2017 wracam do tematu formularzy do białego paszportu - czyli zaraz po przyjeździe moge już taki formularz wyslać i zrobić opłatę ?
sly6 Napisano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2017 od chwili pieczątki w paszporcie na granicy masz prawa i obowiązki rezydenta USA. Tak możesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.