kanix Napisano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Witam, Moja narzeczona czeka na przyznanie GC (jest pełnoletnim, niezamężnym dzieckiem rezydenta) i powinna już dostać informację pod koniec tego albo na początku przyszłego roku. Rozważamy by pojechać razem, pobrać się i złożyć wniosek na mnie jednakże przeraża nas wizja rozłąki, a co za tym idzie myślimy co zrobić by przetrwać ten okres jak najbardziej znośnie i doszły nas słuchy, że jest możliwość żeby narzeczona wyrobiła sobie biały paszport i te dwa lata oczekiwania, które przypadną mi spędzić razem w Polsce. Moje pytanie brzmi czy jest takie rozwiązanie w ogóle możliwe i co ze sponsorowaniem mnie jeśli narzeczona będzie na białym paszporcie ze mną w Polsce?
Joanna30 Napisano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Narzeczona oczywiście może sobie wyrobić biały paszport, ale żeby Ciebie ściągnąć do USA musi mieć domicyl w Stanach i odpowiednie zarobki, żeby móc Ciebie sponsorować.
kanix Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Co to znaczy "domicyl"? A jeżeli Jej matka zgodziłaby się mnie współsponsorować to zmienia coś to sytuację czy narzeczona również musi na miejscu w USA pracować i wykazywać odpowiednie dochody?
Gość Napisano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Musi odprowadzac podatki, pokazac ze cos ja laczy z USA - wizy malzenskie sluza do laczenia rodzin - jak urzad zobaczy ze razem mieszkacie w Polsce to raczej nie ma co laczyc. http://www.immihelp.com/affidavit-of-support/country-of-domicile.html
kanix Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 A co z tym współsponsoringiem? On jakoś przyspiesza całą procedurę w sensie, że wniosek można składać od razu, a nie po czasie jak narzeczona zacznie wykazywać dochody i odpowiednie zarobki?
Gość Napisano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Nie przyspiesza. W przypadku gdy narzeczona/zona nie bedzie miala dochodow to wspolsponsoring jest koniecznoscia.
kanix Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Czyli jeżeli Jej matka by się nie zgodziła by wpółsponsorować to narzeczona/przyszła żona musiałaby pracować przez dany okres czasu by mieć odpowiednie dochody i dopiero wtedy mogłaby składać wniosek na mnie?
sly6 Napisano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 przyspiesza tylko to ze Twoja przyszła żona szuka pracy a złożone dokumenty czekają na swoją kolej.
sly6 Napisano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 to moze podpisac jej Mama czy ktos z ulicy. Wazne by mial odpowiednie dochody i chcial to podpisac. Dlatego nie pracujac w USA bedzie trudno o wize na pobyt staly.
kanix Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Rozumiem, wielkie dzięki za Wasze odpowiedzi, bardzo mi się przydały
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.