Skocz do zawartości

Odmowa wizy turystycznej studentowi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takie pytanie czy pomógłby by fakt podpisaniania umowy o praktykę w Polsce, która muszę odbyć, żeby zaliczyć studia i termin tej praktyki ustalić na sierpień i skrócić czas pobytu w Stanach do miesiąca ?

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tylko jak kto pokażesz bez pytania oraz gdy poczytasz historię z forum to zobaczysz ze takie pisma dają coś i nic . Co się stanie gdy nie wrócisz na czas? Nic wielkiego bo wszystko da się przełożyć jak i zacząć życie od nowa zagranicą. Poczytaj różne historie ze ludzie lecą i zostają a mieli np wrócić do dzieci,studiów

Napisano

No to według nich co jest mocną wiezią skoro studia go nie przekonują , praktyki muszę odbyć by zaliczyć te studia? Według ich teorii nikt nie powinien wjeżdżać do Usa bo każdy może chcieć zmienić życie.

Napisano

wyobraź sobie ze takie dokumenty mają dużą moc i każdy po Ich pokazaniu dostaje wizę,okaże się ze każdy się uczy w Polsce. Możesz mieć ten dokument a jak będzie to zobaczysz po rozmowie.

Napisano

Tak przeczytałem tekst już wcześniej i wiem że to ja muszę udowodnić to że nie chce zostać w Usa. No ale ja na serio nie chce tam zostać i staram się dojść po prostu jak mogę im to udowodnić 

Napisano

Czy spotkałeś ludzi którzy mieli inne spojrzenie na Ciebie? Jesli tak to wiesz ze jednym wystarczą słowa a innym i 1000 pism nie. Podobnie masz z wizami,masz udowodnić że wrócisz a ze np płacisz za czyjeś winy to tak bywa w zyciu. Co się stanie jak dostaniesz wizę za drugim razem mając podobnie wypełniony dokumenty? Wtedy będziesz myślał co się stało a tak wygląda życie.

Napisano

postaw się w roli konsula i sam sobie odpowiedz. Pare osób zwróciło uwagę na kilka aspektów i to musisz poprawić. Wg mnie musisz odczekać, zacząć te praktyki i ew na święta czy ferie polecieć w odwiedziny. Jeśli czysto turystycznie chcesz jechać i o koszta sie nie martwisz ( 2-3 mce ) to nic nie stoi na przeszkodzie polecieć na święta i później na ferie, dwa razy po 2-3 tyg imo 

Napisano
Teraz, Habuto napisał:

No nic zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby dostać tą wizę i mieć z tego powodu czyste sumienie

i to jest złe podejście. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...