Skocz do zawartości

Wyjazd na 2,5 miesiąca do NYC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Dostałam wizę B2 na 10 lat, kupiłam bilety WAW-JFK-WAW 15 lipca - 26 września. Lecę do siostry, która jest au pair w NYC i w lipcu ma travel month (przedłuża sobie program na kolejny rok) i chcemy pozwiedzać przede wszystkim NYC,a potem road trip NYC-LA. Nie będę tam pracować, mam fundusze na podróże. Od października wracam na studia więc nie chce tam nic przedłużać... Czy okres na który mam bilet jest za długi i mogą mnie cofnąć na granicy? Nie wiem czy będę tam aż tak długo ale była turbo okazja na bilety. Na rozmowie w ambasadzie powiedziałam, że planuję 3-4 tygodnie tam być...

Napisano

Jak wy sie w Nowym Jorku znajdziecie jak gubicie sie nawzajem między tematami głupiego forum. No i popracujcie nad wspólna wersja zeznań, juz jest całkiem blisko, niewielki szlif potrzebny co do tego co siostra robi. I jeśli to co ona napisała jest prawda (złożyła papiery do szkoły i wniosek o zmianę statusu na studencki) to tego sie trzymaj, szczególnie jak jej dane podawałas przy wniosku wizowym. Urzędnik bedzie widział ze wjechała, nie wyjechała, a wgląd w dane z Sevis tez ma. Sama podróż studentki w wakacje na ponad dwa miesiące nie jest niczym nadzwyczajnym, gorzej jak urzędnik zauważy ze coś sie nie zgadza ze stanem faktycznym.

Napisano

vlad ma racje. Juz jedna osoba o tym się przekonala zbyt dużo wątpliwości i będzie nie wesoło. I proszę pisać w jednym temacie a nie zakładać nowych podobnych.

Napisano
13 godzin temu, della napisał:

Hej!

Dostałam wizę B2 na 10 lat, kupiłam bilety WAW-JFK-WAW 15 lipca - 26 września. Lecę do siostry, która jest au pair w NYC i w lipcu ma travel month (przedłuża sobie program na kolejny rok) i chcemy pozwiedzać przede wszystkim NYC,a potem road trip NYC-LA. Nie będę tam pracować, mam fundusze na podróże. Od października wracam na studia więc nie chce tam nic przedłużać... Czy okres na który mam bilet jest za długi i mogą mnie cofnąć na granicy? Nie wiem czy będę tam aż tak długo ale była turbo okazja na bilety. Na rozmowie w ambasadzie powiedziałam, że planuję 3-4 tygodnie tam być...

No i pomijam tez fakt ze jesli siostra przedluzyla program o kolejny rok to po zakonczeniu pierwszego roku NIE dostaje sie travel month, tylko dopiero na koniec drugiego. Chyba sie troche mieszacie w zeznaniach. 

Napisano

Na rozmowie zadeklarowałas 3-4 tygodnie. Na wjeździe powiesz 2.5 miesiąca. Na bank to sprawdza i masz pozamiatane. Poproś chociaż zeby kajdanek nie zaciskali zbyt mocno.

Masz tez szanse ze nikt o nic nie spyta. 

Pamietaj, w lotto tez ludzie wygrywają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...