Łukasz Hanczarowski Napisano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 Witam, Mam takie pytanie jak to wygląda w USA, bo wiem że w Australii można studiować lub uczeszczać na kurs oraz prowadzić własną firmę. Chciałbym wiedzieć jak to wygląda w USA ? Czy jeśli uczeszczał bym do szkoły językowej lub tez na kursy mogę w tym czasie prowadzić własną firmę ?
katlia Napisano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 Co to znaczy, prowadzic wlasna firme? W USA? Przewaznie, na wizach na studia (czy jezyka czy ogolnie) nie mozna pracowac poza kampusem/dla uczelni.
sly6 Napisano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2017 prowadzić możesz lecz to nie oficjalnie. Jak wyjdzie ze zarabiasz w USA bez pozwolenia to jesteś nielegalnie w USA.
Łukasz Hanczarowski Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2017 2 godziny temu, sly6 napisał: prowadzić możesz lecz to nie oficjalnie. Jak wyjdzie ze zarabiasz w USA bez pozwolenia to jesteś nielegalnie w USA. Rozumiem, myślałem że można normalnie prowadzić firmę która będzie przynosiła dochody. Trudno zostaje E-2, znacie może dobrego adwokata który jest wstanie ogarnąć wize E-2 ? Biznes Plan będzie pisała firma z USA to już załatwione.A sam nie chce wszystkiego załatwiać bo nie dam rady.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.