Skocz do zawartości

Spotkanie w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W poniedziałek 26.06 mam spotkanie o wize w Warszawie i takie pytania, żeby nie zaliczyć wtopy :)

Na spotkanie potrzebuje:

-paszport,

-potwierdzenie złożenia wniosku,

-potwierdzenie spotkania,

Czy dodatkowo coś jeszcze? Np jakieś potwierdzenie wpłaty pieniędzy na wize? Lub jakikolwiek inny dokument? 

Wiem tyle, że telefon zostawiam u ochrony, a co np z portfelem? Normalnie mogę go zabrać ze sobą?

Ostatnie pytanie. Jeżeli spotkanie mam na godzinę 9:00 to muszę stawić się tam punktualnie o 9 czy mogę ciut wcześniej, albo (odpukać) co jeżeli się trochę spóźnię?

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

portfel ze sobą weźmiesz. Co do spóźnienia to podchodzisz do ochrony i mówisz ze jesteś . Gdy będziesz wcześniej a ludzie będą to czekasz aż powiedzą na która godzinę wpuszczają chyba ze nie będzie osób to możesz podejść do ochrony i mogą Cię wpuścić.

Napisano
  W dniu 21.06.2017 o 20:04, Glodek93 napisał:

W poniedziałek 26.06 mam spotkanie o wize w Warszawie

Rozwiń  
  W dniu 21.06.2017 o 20:04, Glodek93 napisał:

Rozwiń  

Daj znać jak Ci poszło. Mam spotkanie dwa dni po Tobie :D

Oprócz tego co napisałeś zabieram jeszcze zdjęcie. Tak na wszelki wypadek. Naczytałem się, że mimo iż formularz zaakceptował, czasem zdarza się, że chcą. Mam to wezmę, żaden kłopot.

Napisano
  W dniu 26.06.2017 o 20:57, sly6 napisał:

jak możesz to opisz spotkanie,dużo ludzi odchodziło szczęśliwych /?

Rozwiń  

Na ostateczne spotkanie czekałem około godziny to w tym czasie zaobserwowałem, 2osoby które wychodziły nie w sosie oraz jedną rodzinę (ale oni o jakaś inną wizę chyba się ubiegali/ btw nie byli to Polacy, a przynajmniej nie z dziada pradziada :D )  Tak to aż do mojej rozmowy reszta wychodziła z uśmiechem od ucha do ucha :) sama moja rozmowa trwała około 3min? Może 4. W sumie dostawałem te same pytania co w wniosku. Gdzie, na jak długo, a po co, a dlaczego, gdzie pracuje, czym się zajmuje tam, ile zarabiam, rodzina w Stanach, czy byłem w innych krajach. Dostałem też pytanie, którego nie było w wniosku - czy mam rodzinę w Europie. Jedynie Pani Konsul lekko kwaśną minę zrobiła przy pytaniu z kim lecę i odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że samemu. Po jej minie myślałem, że to wszystko przekreśliło, ale po tym pytaniu Pani Konsul z uśmiechem przyznała wizę :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...