karina Napisano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 rozprawy sadowe dotycza TYLKO osob nie majacych polskiego obywatelstwa. A on chyba ma, prawda? Jesli tak to uwierz mi - a mowie ci to jako prawnik - wez slub w Polsce a zaoszczedzisz 90% nerwow i naprawde duzo pieniedzy.
karina Napisano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 dziewczyna - po odwolaniach - dostala wize w czerwcu tego roku (dodam, ze jej narzeczony juz dawno skonczyl owe 21 lat )
karina Napisano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 Jak to jest ze slubem w Polsce jesli on jest rowniez obywatelem Polskim? idziesz do USC, rezerwujesz pierwsza wolna date ... nie mam pojecia czy chca tez widziec tam pana mlodego - ale to juz sie musisz dopytac.. a ukochany od razu po slubie sklada w Warszawie dokumenty na ciebie - 3 moze 4 miesiace czekasz na spotkanie z konsulem i na twoja wize imigracyjna (Green Card dostaniesz poczta jak przekroczysz granice USA) i ... jestescie juz razem w USA
Encantada Napisano 12 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 reasumujac ... Biorac slub w Polsce zaoszczedze 90% czasu, nerwow, pieniedzy ... Jakie dokumenty wtedy skladam o green card i czy on musialby przebywac wiecej niz tydzien w Polsce? bo jest mozliwosc ze przyjedzie do mnie na tydzien w marcu, jak bedzie mial wolny czas ...
Encantada Napisano 12 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 czy konsul moze mi wtedy odmowic wydania wizy? Wciaz potrzebne mi beda dowody, ze naprawde sie kochamy(maile, listy, rozmowy, rachunki za rozmowy miedzynarodowe itp)??
karina Napisano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 I-130 I-864 G-325a /na ciebie osobno i na meza osobno/ kopia twojego aktu urodzenia - plus tlumaczenie (nie musi byc przysiegle) kopia aktu slubu - plus tlumaczenie (nie musi byc przysiegle) pictures - twoje i meza list od meza z pracy kopia czegos, ze maz ma obywatelstwo USA - moze byc paszportu badz nadania obywatelstwa kopie podatkow meza za ostatnie 3 lata plus kopie W-2/1099 i to tyle praktycznie (cos moze sie jeszcze pojawic 'po drodze', ale to uz dodatkowe sprawy)
karina Napisano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 czy konsul moze mi wtedy odmowic wydania wizy?NIE SADZE Wciaz potrzebne mi beda dowody, ze naprawde sie kochamy(maile, listy, rozmowy, rachunki za rozmowy miedzynarodowe itp)Pytajnik mozesz to miec, ale nie jest to praktycznie sprawdzane jesli juz jestescie malzenstwem
Encantada Napisano 12 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 Przepraszam ze Cie tak mecze ale naprawde musze wiedziec wszystko Czy jesli moj maz pracuje mniej niz trzy lata to nie dostane green card? Podejrzewam ze jak przyjedzie ... w marcu... to zanim dostane termin u konsula to minie trzeci rok .... wiem na pewno ze pracuje dwa lata ...
karina Napisano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 dostaniesz Green Card - nie martw sie, na rozmowe ze soba wezmiesz juz 3 lata rozliczen podatkowych (mniemam, ze wymagany dochod maz posiada).
Encantada Napisano 12 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2005 a jaki jest wymagany dochod ... bo on pracuje tylko part time, jako ze ma jeszcze studia ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.