Mirabella Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 Czy mając tylko inżyniera z technologii chemicznej w momencie losowania, kwalifikuję się do wzięcia udziału w loterii wizowej?
Xarthisius Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 7 minutes ago, Mirabella said: Czy mając tylko inżyniera z technologii chemicznej w momencie losowania, kwalifikuję się do wzięcia udziału w loterii wizowej? Do loterii wizowej kwalifikuje juz matura.
Czołg Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Do loterii wizowej kwalifikuje juz matura. A ja wyczytałem, że kwalifikuje już wykształcenie średnie bez matury. Wychodzi na to, że mamy informacje z dwóch różnych źródeł i jedno z nich jest błędne.
Xarthisius Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 4 minutes ago, Czołg said: A ja wyczytałem, że kwalifikuje już wykształcenie średnie bez matury. Wychodzi na to, że mamy informacje z dwóch różnych źródeł i jedno z nich jest błędne. Masz racje, to byl skrot myslowy. Nie znam po prostu nikogo, ktoby skonczyl liceum bez podejscia do matury. Fakt, faktem, 12 lat nauki bedace odpowiednikiem K-12 z USA. Nie ma slowa o egzaminie dojrzalosci.
Czołg Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 3 minuty temu, Xarthisius napisał: Nie znam po prostu nikogo, ktoby skonczyl liceum bez podejscia do matury. Ja Ale ja kończyłem LO dla dorosłych. 4 minuty temu, Xarthisius napisał: Nie ma slowa o egzaminie dojrzalosci. I parę osób odetchnie pełną piersią
sly6 Napisano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2017 czołg piszemy o tym od kiedy jest loteria jak jest z tym średnim wykształceniem.
sly6 Napisano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2017 10 godzin temu, Wojtek18 napisał: To chyba juz nic,nie bedzie z DV19 w tym roku.Ruszy to jeszcze jak myslicie... 10 godzin temu, Wojtek18 napisał: To chyba juz nic,nie bedzie z DV19 w tym roku.Ruszy to jeszcze jak myslicie... nadal trwa loteria.. Na tym tez polega emigracja by być cierpliwym.
Telesfor Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 Tygodniowy (co najmniej) downtime to kolejny dodatek do greatest hits KCC. Mozna sie tez zastanawiac czy nie jest to efekt zakulisowych naciskow ze strony administracji Trumpa, ktory zapowiadal zniesienie loterii.
LukeFlorida Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 1 godzinę temu, sly6 napisał: nadal trwa loteria.. Na tym tez polega emigracja by być cierpliwym. 4 minuty temu, Telesfor napisał: Tygodniowy (co najmniej) downtime to kolejny dodatek do greatest hits KCC. Mozna sie tez zastanawiac czy nie jest to efekt zakulisowych naciskow ze strony administracji Trumpa, ktory zapowiadal zniesienie loterii. A były już wcześniej takie tygodniowe przerwy czy to pierwszy taki raz?
Telesfor Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 5 minut temu, LukeFlorida napisał: A były już wcześniej takie tygodniowe przerwy czy to pierwszy taki raz? W czasach nowozytnych (od DV2013) takiej sytuacji nie bylo ale zdarzaly sie historie z problemami ze sprawdzeniem wynikow loterii albo nawet niektore osoby sie dowiadywaly, ze wygraly a pozniej, ze jednak nie. Ogolnie ich system jest dosc nieprzewidywalny i zapewne ogolnie niedoinwestowany. Zobaczymy czy ten problem usuna czy jednak w gre wchodza czynniki administracyjne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.