Skocz do zawartości

Buduję swoje FAQ, zaprasza do burzy mózgów :)

Maciej Carlos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Żadne "fuchy ". Bez pozwolenia na pracę nie możesz pracować. Dlatego przy k1 i aos narzeczona udowadnia że jest w stanie Ciebie utrzymać. 

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A swoja droga, cala ta dyskusja przypomina mi rozmowy z mezem kiedy myslimy na glos "jak zyc kiedy wygramy Powerball." Gdzie mieszkac, jakie fundacje podtrzymywac finansowo, jakie samochody kupic, jak podzielic majatek z rodzina... ot takie sobie mysli. Maciej Carlos tez tak samo sobie marzy, bo to nie sa plany ale wlasnie takie fantazjowanie publicznie. Niech sobie marzy, sa glupsze sposoby na spedzanie czasu... 

Napisano
8 minut temu, Maciej Carlos napisał:

@Roelka Czyli pierwsze ~6 miesięcy bez pracy? Chyba że jakieś "fuchy" jak tutaj, znam się na wykończeniach a przez internet też zarabiam, mojego PayPala chyba nikt nie będzie kontrolował. No ale na mieszkanie to tak nie zarobię. 

@sly6 nie zrozumiałem kontekstu :D Nie jestem w stanie powiedzieć jakie jest życie po 30-stce ale wydaje mi się że jest więcej kotwic i odpowiedzialności niż mam teraz, wolny niczym ptak :D w USA czy nie w USA, niektórym to i u rodziców mieszkając jest ciężko kwestia ambicji i obrotów jakie się ma ;)

to Ci się wydaje. Zobaczysz ludzi starszych niż 40 lat i zaczynają życie,żyją pełnią życia a podobno maja mieć pod górkę .

Napisano
28 minut temu, katlia napisał:

Dlaczego ciagle piszesz o tym PayPalu? Przeciez to nie zadne rozwiazanie. PayPalem nie zaplacisz za benzyne, czy za jedzenie, czy za autobus. Gotowka i karta kredytowa: tak. 

Korzystasz z PayPal? Można wypłacić pieniądze. Zarobione dolary z Paypala mam w portfelu. Nie będę wchodzić w dyskusję czy to plany czy marzenia. Odkładam pieniądze od roku, mam tam dziewczynę i konkretne cele, myśl co chcesz ale Twój post był irytujący, ja nie poddaję ocenie Twoich rozważań. Jestem tu bo czegoś nie wiem, a chciałbym wiedzieć i o tym tu się rozmawia, padło dużo mądrych postów i za te jestem wdzięczny.

Napisano

Popularne? Hmmmm. Z tym mozna sie polemizowac, ale jezeli karty kredytowe PayPal maja dobre benefity, to OK.. ja tam uzywam karty ktore MI placa albo gotowke albo w milach na samoloty. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...