yolo Napisano 24 Października 2017 Zgłoś Napisano 24 Października 2017 Szanowni, moj problem wyglada nastepujaco: w zeszlym roku (2016) wzielam udzial w loterii wizowej. Nie mam pojecia czy zostalam wylosowana czy nie albo czy moje zgloszenie bylo prawidlowe bo okolicznosci sie zmienily i szybko o tym zapomnialam. Teraz jednak pojawila mi sie okazja do wyjazdu do USA turystycznie. Chcialabym ubiegac sie o udzielenie wizy turystycznej w roku 2017. Czy fakt mojego uczestnictwa w loterii wizowej w zeszlym roku moze miec wplyw na odmowe przyznania promesy dla wizy turystycznej?
MeganMarkle Napisano 24 Października 2017 Zgłoś Napisano 24 Października 2017 Wg mojej wiedzy nie wpłynie w żaden sposób, sam udział w loterii nic nie znaczy. Dopiero gdybys została wylosowana i złożyła wniosek DS260 to wtedy oficjalnie w papierach juz miałabyś gdzieś zaznaczony zamiar imigracyjny. Ale tego nie zrobiłaś wiec nie masz problemu
gronostaj Napisano 24 Października 2017 Zgłoś Napisano 24 Października 2017 Nie wiem czy może mieć wpływ, ale znam osobiście kilka osób, które brały udział w loterii i potem bez problemu dostawały B1 lub B2.
sly6 Napisano 24 Października 2017 Zgłoś Napisano 24 Października 2017 wedle co tutaj ludzie pisali to nie miało wpływu.dostawali wizy.
chogolisa Napisano 9 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2017 A jeśli ktoś otrzymał GC, nie związał swojego życia z USA, bo się nie powiodło, utracił GC to czy może to utrudnić wjazd na wizie turystycznej w przyszłości?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.