Gość Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 1 godzinę temu, americanboy23 napisał: Sekrecik podzielę się nim za jakiś czas. Aha. Czyli kolejny mlody, ktory ma "ameryke we krwi" i magiczny sposob na emigracje. Eye roll.
rzecze1 Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 2 godziny temu, MeganMarkle napisał: Jeżeli Twój jedyny kontakt z policją to było przejście poza pasami w wieku 15 lat to jakieś nudne życie masz gdzie spisanie za picie piwa w parku? Czy za zakłócanie ciszy nocnej imprezką studencką? notabene aż sobie pomyślałam jakże bardzo rożne są takie sytuacje w Polsce a w US - w Polsce policja zastuka fo drzwi na imprezie to nikt z gości się nawet nie przejmie, tylko gospodarz idzie z nimi pogadać "panie władzo my juz kończymy"... W Bostonie jak raz byłam na domówce i ktoś nagle krzyknął "cops!" to ludzie wpadli w taką panikę że aż się tratowali biegnąc do wyjścia, w 5min cały dom był pusty... i ja też uciekłam nie do końca wiedząc co się dzieje tak to przynajmniej było w 2005, dziś to nie wiem jak jest... Ha! Dokładnie tak jak piszesz Pamiętam raz w akademiku jeden koleś się odwrócił i powiedział, o "Czipsy przyszły' (bo taki był wtedy reklamowy zart), reszta (oprócz właściciela), sprawę olała. Natomiast w 2004 na Work & Travel gdy dwóch Rosjan zaczęło się na imprezie kłócic i konflikt przeniósł się na front yard i chwilę pozniej na chodnik jak to zazwyczaj z nimi bywa, natychmiast zajechało z dwóch strony dwa radiowozy, większosc ludzi uciekła, a w tych co zostali została wycelowana broń przy policyjnym akompaniamencie wrzasków i "fuck'ow". Cała sytuacja była tak irracjonalna i dosłownie jak wyrwana z CSI czy innego serialu, ze pamiętam razem z kolega trzymając rece na masce i będąc pod lekkim humorystycznym wpływem alkoholu nie mogliśmy się powstrzymac od śmiechu , oczywiście to tylko zwiększało grozby i krzyki i policji machanie pistoletami (WHAT IS SO FUCKING FUNNY!!??!!) oraz panikę nieszczęsnego właściciela - "PLEASE! STOP LAUGHING!!!..." Nieprzeczytawszy jeszcze w internecie wszystkiego co w dzisiejszych czasach ludzie czytają, oglądają i czym się nakręcają, i będąc absolutnie beztroskimi i niewinnymi, byliśmy całkowicie na luzie, i ostatecznie jak juz z nami porozmawiali, zapytali tylko czy chcemy jeszcze wrócic do tego kraju. Powiedzieliśmy, ze chcemy. A oni abyśmy w takim razie "poszli" do domu. Z perspektywy czasu myślę, ze zachowali się bardzo w porządku.
americanboy23 Napisano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 1 godzinę temu, Roelka napisał: Aha. Czyli kolejny mlody, ktory ma "ameryke we krwi" i magiczny sposob na emigracje. Eye roll. Wy to dociekliwi jak zwykle jesteście człowiek z polski wyjdzie, ale polska z kogoś nigdy Po prostu na ten czas nie mam zamiaru dzielić co mam zamiar zrobić pomimo posiadania rodziny w USA od strony ojca
Gość Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 Jasne że jestem dociekliwa. Fascynuje mnie jakie młodzi mają pomysły. A rodzina to jaka? Bo do sponsorowania rodzinnego musi być konkretna.
americanboy23 Napisano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 12 minut temu, Roelka napisał: Jasne że jestem dociekliwa. Fascynuje mnie jakie młodzi mają pomysły. A rodzina to jaka? Bo do sponsorowania rodzinnego musi być konkretna. Chętnie rozwieję twoje wątpliwośći Od zawsze byłem zniesmaczony tym, że mieszkam w Polsce więcej nawet plułem sobie w brodę znienawidziłem ten kraj ze względu na wiele różnych aspektów (wybacz nie chce mi się pisać ) wiedziałem że na dłuższą metę i tak bym w nim nic nie osiągnął i byłaby to dla mnie katorga. w tym kraju spotkać ogarnięte osoby to jest rzadkość ten kraj to w większości to tak zwane patusy czy sebiki. Wiedziałem, że po ukończeniu szkoły wyjadę po za Ocean a czemu po za? Ponieważ za Europą nie przepadam może po za UK i Irlandia. Ten kraj się stoczył się już dawno i nie mam zamiaru w nim dłużej przesiadywać. Mniejsza o to w tym kraju nawet się życiem nie ciesze bym mógł więcej rzeczy napisać ale po prostu jestem leniuch . Zdaje sobie sprawę że to co pisałem może być niezrozumiałe
motorolnik Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 4 godziny temu, MeganMarkle napisał: Jeżeli Twój jedyny kontakt z policją to było przejście poza pasami w wieku 15 lat to jakieś nudne życie masz gdzie spisanie za picie piwa w parku? Czy za zakłócanie ciszy nocnej imprezką studencką? notabene aż sobie pomyślałam jakże bardzo rożne są takie sytuacje w Polsce a w US - w Polsce policja zastuka fo drzwi na imprezie to nikt z gości się nawet nie przejmie, tylko gospodarz idzie z nimi pogadać "panie władzo my juz kończymy"... W Bostonie jak raz byłam na domówce i ktoś nagle krzyknął "cops!" to ludzie wpadli w taką panikę że aż się tratowali biegnąc do wyjścia, w 5min cały dom był pusty... i ja też uciekłam nie do końca wiedząc co się dzieje tak to przynajmniej było w 2005, dziś to nie wiem jak jest... dziś strzelają bez ostrzeżenia, tak przyjamniej zginęły niektóre ofiary brutalności amerykańskiej policji.
Gość Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 47 minut temu, americanboy23 napisał: Chętnie rozwieję twoje wątpliwośći Od zawsze byłem zniesmaczony tym, że mieszkam w Polsce więcej nawet plułem sobie w brodę znienawidziłem ten kraj ze względu na wiele różnych aspektów (wybacz nie chce mi się pisać ) wiedziałem że na dłuższą metę i tak bym w nim nic nie osiągnął i byłaby to dla mnie katorga. w tym kraju spotkać ogarnięte osoby to jest rzadkość ten kraj to w większości to tak zwane patusy czy sebiki. Wiedziałem, że po ukończeniu szkoły wyjadę po za Ocean a czemu po za? Ponieważ za Europą nie przepadam może po za UK i Irlandia. Ten kraj się stoczył się już dawno i nie mam zamiaru w nim dłużej przesiadywać. Mniejsza o to w tym kraju nawet się życiem nie ciesze bym mógł więcej rzeczy napisać ale po prostu jestem leniuch . Zdaje sobie sprawę że to co pisałem może być niezrozumiałe Mnie interesuje ten twój sekretny sposób na emigrację. Na pewno komuś innemu też się przyda.
MeganMarkle Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 2 hours ago, Roelka said: Mnie interesuje ten twój sekretny sposób na emigrację. Na pewno komuś innemu też się przyda. Mnie również bardzo zainteresował... zwłaszcza, że jego "sekretność" wydaje się podejrzana - w końcu legalnie emigrować to nie jest żaden sekret, także ten tego... @americanboy23 gadaj nam tu zaraz jak na spowiedzi co kombinujesz
MeganMarkle Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 2 hours ago, motorolnik said: dziś strzelają bez ostrzeżenia, tak przyjamniej zginęły niektóre ofiary brutalności amerykańskiej policji. nie uogólniałabym tak skrajnych przypadków...
americanboy23 Napisano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 Godzinę temu, MeganMarkle napisał: Mnie również bardzo zainteresował... zwłaszcza, że jego "sekretność" wydaje się podejrzana - w końcu legalnie emigrować to nie jest żaden sekret, także ten tego... @americanboy23 gadaj nam tu zaraz jak na spowiedzi co kombinujesz Czemu podejrzana :D?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.