Skocz do zawartości

Polskie jedzenie, kultura,rozrywka- za czym najbardziej tesknicie?

jodi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
20 minut temu, Xarthisius napisał:

A! To moze moje braki z botaniki wychodza. Od poczatku chodzilo mi o koper "taki do ogorkow", moze zylem w blednym przekonaniu ze to wloski.

No wreszcie dal sie chlop nawrocic z blednej drogi...:P

Napisano
18 minut temu, andyopole napisał:

Tylko bys sie wylegiwala....:P

Eno bez przesady. Po prostu uwazam, ze przydaloby mi sie wiecej na ten moment niz 40h wakacji i 40h na choroby :P 

Napisano
2 minuty temu, ilon napisał:

Eno bez przesady. Po prostu uwazam, ze przydaloby mi sie wiecej na ten moment niz 40h wakacji i 40h na choroby :P 

Troche popracujesz i bedzie wiecej. Ja mam wedlug potrzeb.:D

Napisano
10 minutes ago, andyopole said:

No widzisz, juz nie bedziesz tesknic za chlebem...!

ekhh..dalej tesknie, maruda ze mnie;-)

Napisano
1 godzinę temu, jodi napisał:

ekhh..dalej tesknie, maruda ze mnie;-)

Najwyrazniej. Posmaruj kromke tego chleba maslem a na to pokroj zabek czosnku. stary wroci z roboty to Cie chetnie pocaluje....;)

Napisano
18 godzin temu, katlia napisał:

Ale najbardziej to tesknie za zupami w Polsce. Ogorkowa, naprzyklad: przeciez to ambrozja :) I to zupy domowej roboty, nie zadne jakies dziwne wymyslone w restauracjach, ale dobry rosol, dobra pomidorowa, zurek, barszcz, grochowke... serio, tego mi brakuje i nigdzie nie znajduje takich dobrych zup jak w Polsce. 

Takie dobre zupy zawsze mozna znalesc we wlasnej kuchni.

Napisano
1 hour ago, andyopole said:

Najwyrazniej. Posmaruj kromke tego chleba maslem a na to pokroj zabek czosnku. stary wroci z roboty to Cie chetnie pocaluje....;)

Antykoncepcja 100%;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...